Warre Borgmans heeft vreselijk nieuws over gezondheid: "Vraag van leven of dood" showbizz
showbizz

Warre Borgmans heeft vreselijk nieuws over gezondheid: "Vraag van leven of dood"

Warre Borgmans heeft vreselijk nieuws over gezondheid: "Vraag van leven of dood"

Gisteren ging het gloednieuwe Eén-programma ‘Kom op tegen Kanker, alles in de strijd’ van start. Daarin vertelt acteur Warre Borgmans openhartig over zijn toestand en de enorme gevolgen die hij daar nu van moet dragen.

Warre is een van de mannelijke BV’s die voor het programma van Niels Destadsbader en Dieter Coppens volledig uit de kleren gaat om kankers bij mannen bespreekbaar te maken. Een thema dat hem nauw aan het hart ligt. Hij heeft namelijk zelf prostaatkanker gehad.

“Ik merkte dat als ik zittend plaste, maar daarna rechtstond, ik opeens weer evenveel moest plassen. Dat vond ik vreemd, dus ik ging naar de dokter”, vertelt Warre. Een bloedonderzoek wees uit dat hij kanker had. “De dokter zei me opeens: kom, we gaan dat weghalen. Daar ben je totaal niet op voorbereid op zo’n moment”, geeft de acteur toe.

De tumor zat onder zijn blaas, in een kluwen van gevoelige zenuwen die je onder andere nodig hebt om een erectie te kunnen krijgen. “Die worden allemaal doorgeknipt om tot bij de prostaat te geraken”, klinkt het. “Nee, ik kan dus geen erectie meer krijgen en dat is heavy. Het is zwaar om te dragen”, moet de acteur van het hart.

Leven of dood

“Het is gewoon lastig dat er voor mij, in de fleur van mijn leven, zo’n rotsblok voor is komen te staan”, geeft Warre openhartig toe. Maar hij was lang niet de enige die het er moeilijk mee had. Collega én schoonbroer Bart Peeters vertelt over de bange tijden die hun familie kende. “Er was maar één vraag: gaat hij het overleven? Want voor de duidelijkheid, prostaatkanker, dat is een vraag van leven of dood”, vertelt Bart. “En Warre heeft het gelukkig overleefd.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws