William Boeva haalt fel uit naar 'Down the road': "Triestig" showbizz
showbizz

William Boeva haalt fel uit naar 'Down the road': "Triestig"

William Boeva haalt fel uit naar 'Down the road': "Triestig"

In een open brief op Facebook geeft stand-upcomedian William Boeva bakken kritiek op programma's als 'Down the road'. Het duurde slechts enkele ogenblikken voor zijn bericht viraal ging.

William Boeva is niet mals voor de VRT. Hij is niet te spreken over hoe mensen met een beperking, waartoe ook hijzelf behoort, in de media worden neergezet. "Ze worden te kijk gezet in een etalage", klinkt het.

Hij vernoemt bijvoorbeeld het populaire programma 'Down the road'. "Als de VRT denkt hiermee bij te dragen tot de inclusie van personen met een handicap, maakt mij dat oprecht verdrietig", gaat hij verder. Volgens William worden mensen met een beperking gewoon in beeld gebracht als "knuffelbeer" om de kijkers een beter gevoel te geven.

"Het is een feelgoodprogramma waarin mensen met een beperking mogen opdraven om op de emoties van de kijker in te spelen. Maar dat zorgt er bijvoorbeeld niet voor dat meer mensen met het downsyndroom of een andere beperking bij de VRT werken. Terwijl dat zó belangrijk is", besluit William.

Tegenreactie VRT

VRT heeft ondertussen gereageerd dat het "heel trots is op het hartverwarmende 'Down the road', dat al verschillende internationale prijzen won." "We werken in andere programma's ook expliciet aan inclusieve beeldvorming", gaat woordvoerder Jan Sulmont verder. Daarbij haalt hij voorbeelden aan als 'De Kemping', 'Durf te vragen' en 'De klim van je leven'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws