Doorbraak rond TV-rechten JPL: 'Zij bieden meer dan Telenet en Proximus' Sport
Sport

Doorbraak rond TV-rechten JPL: 'Zij bieden meer dan Telenet en Proximus'

Doorbraak rond TV-rechten JPL: 'Zij bieden meer dan Telenet en Proximus'

Er lijkt een doorbraak in de maak in het dossier omtrent de TV-rechten van de Jupiler Pro League. Vandaag (vrijdag, nvdr.) zijn de bieders uitgenodigd op de Pro League en kan er een beslissing vallen.

Het Nieuwsblad weet dat het vandaag opnieuw een belangrijke dag is in het dossier rond de TV-rechten van onze vaderlandse competitie. "De Pro League vergadert vandaag opnieuw om nieuwe biedingen voor het voetbalcontract te bestuderen. Twee weken geleden verlieten de 24 profclubs de onderhandelingstafel zonder akkoord, omdat er te weinig geboden werd", schrijft de krant.

De Pro League hoopt op een bedrag van 100 miljoen euro bij het nieuwe contract. "Het Spaanse Mediapro, dat de rechten voor tien jaar wilde, is afgehaakt. Wel nog in de running is Eleven Sports, dat meer zou geboden hebben dan de huidige rechtenhouders, het verzamelde Telenet, Proximus en VOO. Omdat beide bieders vandaag zijn uitgenodigd op de Pro League, kan er nu een beslissing vallen", benadrukt Het Nieuwsblad.

Nóg een biedingsronde?

Toch is het mogelijk dat alles nog wat langer aansleept. "De Pro League laat nog een opening voor een tweede tenderprocedure. Ook een derde biedingsronde binnen de huidige tender kan, al dringt de tijd. Als duidelijk is hoeveel geld in het laatje komt, moeten de clubs het eens worden over de verdeelsleutel van het tv-geld", besluit de krant.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws