Ouders gaan op de vuist tijdens jeugdkoersen: "Sfeer is helemaal veranderd" Sport
Sport

Ouders gaan op de vuist tijdens jeugdkoersen: "Sfeer is helemaal veranderd"

Ouders gaan op de vuist tijdens jeugdkoersen: "Sfeer is helemaal veranderd"

Profrenner Jasper De Buyst pleit voor respect in de koers nadat ouders van jonge renners zondag bijna op de vuist gingen tijdens het Belgisch Kampioenschap voor de jeugd op de piste. "In het voetbal zijn er problemen genoeg tussen supporters. Daar drinken clans elkaars bloed. Laat ons dat vooral uit de wielersport houden", klinkt het.

Jasper De Buyst van Lotto-Soudal wist niet wat hij zag toen hij naar een wedstrijd op de piste ging kijken. “Voor het eerst sinds lang was ik nog eens naar een jeugdwedstrijd gaan kijken”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. “Er werd bitsig gekoerst, zoals vaak, maar er gebeurde niets uitzonderlijks. Er werd niemand onderuit gereden of zo. En toch ontstond daar plots op de tribune ruzie tussen ouders en supporters. Eerst was er een scheldpartij, daarna kwam het tot duwen, trekken en er werden zelfs slagen uitgedeeld. Jonge coureurs van 16 en 17 jaar moesten tussenbeide komen."

"Dat de gemoederen al eens hoog oplopen tussen puberende renners kun je wel begrijpen, maar tussen ouders? Die moeten net het goeie voorbeeld geven. Ik heb jaren baanwielrennen gedaan, er hing altijd een aangename sfeer op het middenplein. Maar er is intussen blijkbaar wel wat veranderd. Jammer. Ik wil dit niet opblazen en eigenlijk mag je zoiets geen aandacht geven, maar ik wou ook wel reageren op Twitter omdat ik danig geschrokken was", geeft De Buyst aan.

Gisteren werd onderzocht wat de precieze aanleiding was voor de vechtpartij op het Belgisch jeugdkampioenschap. “Zelf zag ik het maar van ver gebeuren”, zegt Jos Smets, algemeen directeur van de Belgische Wielerbond die het kampioenschap vorige zondag organiseerde. “Maar ik voelde me er niet goed bij. Het was de eerste keer in dertig jaar tijd dat ik zoiets meemaakte."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws