Tom Boonen doet zeer bijzondere uitspraak over Wout Van Aert: “Hij doet het gewoon niet” Sport
Sport

Tom Boonen doet zeer bijzondere uitspraak over Wout Van Aert: “Hij doet het gewoon niet”

Tom Boonen doet zeer bijzondere uitspraak over Wout Van Aert: “Hij doet het gewoon niet”

Tom Boonen was maandagavond te gast in ‘Vive Le Vélo’. Hier had hij het onder meer over Wout Van Aert, die de voorbije weken zijn uitstekende vorm etaleerde met enkele mooie overwinningen. De donkere periode na zijn zware val in de Ronde van Frankrijk vorig jaar heeft hij duidelijk achter zich gelaten.

"Je moet het zo bekijken: hij heeft vorig jaar na de Tour en zijn blessure een beetje een reset gedaan. En dan is corona gekomen. Hij heeft die extra tijd supergoed kunnen gebruiken om op tijd klaar te zijn”, zegt Boonen aan Karl Vannieuwskerke. “Het was dus eigenlijk een samenloop van omstandigheden die negatief is begonnen met die valpartij, maar die hem wel goed heeft gedaan."

“Hij heeft volledig die reset gemaakt”, klinkt het bij de voormalige wereldkampioen. “Want hij leunde de periode van de valpartij al tegen dit niveau aan, maar nu is dat laatste beetje crosser eruit en is hij een echte duuratleet geworden die niet plooit. Hij plooit gewoon niet."

“Hij is ook heel cool in zijn manier van rijden en dat had ik ook nog niet bij hem gezien. Maar nu heeft hij zoveel zelfvertrouwen… Psychologisch staat hij zo sterk dat hij de Strade Bianche 20 kilometer voor de streep al had gewonnen”, besluit Boonen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws