'Vanaf dan kunnen weer wedstrijden voor vol stadion gespeeld worden in België' Sport
Sport

'Vanaf dan kunnen weer wedstrijden voor vol stadion gespeeld worden in België'

'Vanaf dan kunnen weer wedstrijden voor vol stadion gespeeld worden in België'

Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft een plan gemaakt om ook de sport weer uit de lockdown te halen. Als de virologen groen licht geven - en er komt geen nieuwe heropflakkering van het virus - dan mogen er vanaf 1 augustus weer wedstrijden worden gespeeld met maximaal 2.000 aanwezigen (deelnemers en publiek). Vanaf 1 september zou voor een vol stadion weer kunnen.

Als het plan van Weyts groen licht krijgt, zou dat bijzonder goed nieuws zijn voor de Belgische clubs. Dan kunnen ze in alle rust het nieuwe seizoen voorbereiden, wetende dat ze in september weer voor publiek mogen spelen.

Het Laatste Nieuws kreeg een inkijk in het plan van Weyts. Vanaf 1 juli zouden groepstrainingen kunnen hervatten. Wedstrijden zouden weer gespeeld kunnen worden vanaf 1 augustus, met maximaal 2.000 aanwezigen. Dat kan goed nieuws zijn voor de bekerfinale, die dan mogelijk wordt gespeeld. Vanaf 1 september zouden wedstrijden voor een vol stadion weer mogelijk zijn. De virologen moeten wel nog hun goedkeuring geven.

Populair

Laatste nieuws