Wordt Jupiler Pro League per direct stopgezet? “Dit vormt een groot gevaar” Sport
Sport

Wordt Jupiler Pro League per direct stopgezet? “Dit vormt een groot gevaar”

Wordt Jupiler Pro League per direct stopgezet? “Dit vormt een groot gevaar”

Het coronavirus houdt ons land nog steeds in een serieuze wurggreep. Het leven zoals we het vóór deze pandemie gewoon waren, is ver weg. Het voetbal op het hoogste niveau gaat echter gewoon door. Maar is dat wel verantwoord?

Nathan Carpentier, die doctoreert in de chemie, vindt dat de competitie zo snel mogelijk moet worden stilgelegd. Dat schrijft hij in een column in Sport/Voetbalmagazine. “Voetballers vormen een even groot gevaar in de verspreiding van het virus dan de rest van de bevolking”, zegt Carpentier.

“In het begin was er nog commotie om het feit dat voetballers elkaar in de armen vlogen na een doelpunt, iets dat blijkbaar niet te vermijden is, maar tegenwoordig kraait er geen haan meer naar. Feit blijft wel dat ze elkaar kunnen besmetten tijdens wedstrijden en daarna ook hun familie, omgeving enzovoort”, voegt Carpentier er nog aan toe.

"Staak alstublieft de competitie"

Hij doet dan ook een duidelijke oproep: “Alstublieft, trek uw conclusies. Voetbal zonder supporters is voetbal zonder beleving. Het is in deze tijden niet meer te verantwoorden, zowel ethisch als qua amusement. Staak alstublieft de competitie tot de situatie het weer toelaat. Tot de voetbalsupporter weer live van het voetbal kan genieten.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws