Afscheid op de set van 'Thuis' valt Wim Stevens zwaar: "Serieus van afgezien" TV en Radio
TV en Radio

Afscheid op de set van 'Thuis' valt Wim Stevens zwaar: "Serieus van afgezien"

Afscheid op de set van 'Thuis' valt Wim Stevens zwaar: "Serieus van afgezien"

Wim Stevens staat al zo’n veertien jaar op de set van ‘Thuis’ als Tom De Decker, intussen één van de oerpersonages van de reeks. De acteur heeft dus al heel wat collega’s zien komen en weer vertrekken. Maar één afscheid viel hem bijzonder zwaar.

Tegenwoordig speelt Tom huisje, tuintje, beestje met Karin, een paar jaar geleden deed hij dat nog met Judith. Zo werd hij in één klap ook pluspapa van Emma (Elise Roels) en Stan (toen nog Jannes Coessens). “Het leuke daaraan was dat Elise en Jannes bij ons kwamen draaien op hun 13, 14 of 15 jaar. Dat hele proces liep voor mij gevoelsmatig een beetje gelijk”, zegt Wim in de podcast ‘De Thuisploeg’. “Ik heb met die jonge gasten een parcours afgelegd en ze hier en daar wat gestuurd. Om dan uiteindelijk afscheid van hen te nemen.” Net zoals in de reeks.

“Wat afscheid nemen van personages in ‘Thuis’ betreft, waren dat de twee waar ik het meest van heb afgezien”, geeft Wim toe. “Dat voelde precies alsof ik mijn eigen kinderen een beetje moest weggeven.” Gelukkig is hun contact nooit verwaterd. “Elise hoor ik intussen wat minder, maar Jannes en ik bellen af en toe eens. Hij zit nu in Amsterdam, hij is bijna afgestudeerd aan de toneelschool”, vertelt hun tv-pluspapa. Mooi om te horen. “Veel van je oud-collega’s kom je bovendien gelukkig ook nog tegen.”

“Dat is het mooie maar tegelijk ook het schrijnende aan onze job”, beseft de ‘Thuis’-acteur. “Je hebt heel fijne periodes waarin je heel intens met elkaar samenwerkt, maar daarna moet je vaak weer afscheid nemen. Je weet op voorhand dat je wel contact zal houden, en dat gebeurt ook, maar niet meer op dezelfde intense manier zoals die periode”, aldus Wim.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws