An Swartenbroekx spreekt klare taal over toekomst van 'F.C. De Kampioenen' TV en Radio
TV en Radio

An Swartenbroekx spreekt klare taal over toekomst van 'F.C. De Kampioenen'

An Swartenbroekx spreekt klare taal over toekomst van 'F.C. De Kampioenen'

An Swartenbroekx liet België voor wat het is en verhuisde een halfjaar geleden met haar man Guido naar het Spaanse Andalusië. Waar ze voor het eerst in meer dan dertig jaar door niemand herkend wordt als Bieke uit ‘F.C. De Kampioenen’. Hoe An nu over de reeks denkt, maakte ze deze week duidelijk in Story.

Zo’n elf jaar geleden liep ‘F.C. De Kampioenen’ op zijn einde. Maar daar stopte het verhaal niet. Er volgden vier films en een unieke kerstspecial. Maar sinds het overlijden van Johny Voners (Xavier) zijn er geen plannen meer om het - nog steeds ongeziene - succes verder te zetten. Ook voor An Swartenbroekx (Bieke) is het nu een afgesloten hoofdstuk.

In Andalusië weet niemand dat ze bij ons een bekende actrice is en dat doet haar enorm veel deugd. “Ik heb er mijn sociaal kantje herontdekt, in België ging het altijd over mezelf en ‘De Kampioenen’”, vertelt An in Story. “Ik heb dat altijd met veel liefde gedaan, maar af en toe voelde ik wel dat ik me wat ging opsluiten omdat ik het beu was om erover te praten.” Nu kan ze eindelijk met een schone lei beginnen. “En dat geeft me ongelooflijk veel energie”, klinkt het.

“Ik ga ook geen actes de présence meer doen als Bieke. Maar alle respect voor mijn collega’s die wel die behoefte voelen”, besluit de actrice. Maar het einde van 'De Kampioenen' betekent gelukkig niet het einde van hun hechte vriendschap. Hun WhatsApp-groepje is actiever dan ooit en binnenkort komen enkele Kampioenen haar zelfs een bezoekje brengen in Andalusië. “Om mijn droomplek te zien, want ze hebben hard met me meegeleefd tijdens de verbouwingen”, aldus An.

Populair

Laatste nieuws