Björn Soenens komt met belangrijke update na kankerdiagnose: "Ik ga dit even verwerken"

08052023bjornsoenensinstagram
Het gaat weer beter met Björn Soenens. Dat laat de VRT-journalist weten in zijn column op Radio 2. Soenens kreeg een tijdje geleden te horen dat hij aan longkanker leed.
Björn heeft nu goed nieuws. Hij kan en mag afscheid nemen van zijn kankerverhaal. "Terug naar het vroegere leven met de nodige angst en hoop. Weer leren leven en hopen dat alles wel goed komt", zegt hij.` "Hoe akelig een kankerverdict ook is, ik heb me nooit minder eenzaam gevoeld dan in de voorbije weken. De ergste vorm van eenzaamheid is wantrouwen. De voorbije periode bulkte paradoxaal genoeg van het vertrouwen: vertrouwen in de goede afloop, vertrouwen in de medemens, vertrouwen in de geneeskunde, maar het parcours was hobbelig."
Soenens is VS-correspondent voor de VRT en keert terug naar ginder. "Hier neem ik ook afscheid van mijn kankerkroniek. Volgende week vlieg ik terug naar Amerika, naar mijn woonplaats in New York. Het is tijd. Terug naar het vroegere leven met de nodige angst en hoop. Weer leren leven en hopen dat alles wel goed komt. In de schaduw van de loerende dood bestaat meer eerlijkheid."

11 juni

"Vanaf 11 juni, vertel ik u weer over het reilen en zeilen in Amerika. Kanker is een deel van mij geweest en zal het voor altijd blijven. Maar nu ga ik er wel over zwijgen en dit even allemaal verwerken. Zorg intussen zeer goed voor mekaar, zolang het kan."