Dieter Coppens en Saar moeten ingrijpen bij deelnemers 'Down The Road'

231023dietercoppensdowntheroadvrt
In een interview met Story gaat Dieter Coppens in gesprek over de liefde, een thema dat bij heel wat deelnemers uit ‘Down The Road’ nogal gevoelig kan liggen. Daarom moeten de presentator en medebegeleidster Saar regelmatig ingrijpen tijdens hun reis samen.
“Wat romantiek betreft kan ik zeker iets bijleren van die jongvolwassenen, want zelf ben ik totaal geen romanticus”, vertelt Dieter Coppens in Story. “Gelukkig is Rut op dat vlak ook heel nuchter.” De presentator en zijn vrouw zijn intussen 23 jaar samen. “Ik was 22 toen ik haar leerde kennen op kot. Op een dag belde ze aan om haar vriendin te bezoeken, ik deed open en was meteen onder de indruk. Nadien zijn we een paar keer op date geweest en uiteindelijk sloeg de vonk over.”
Dat is misschien meteen een eerste goede raad die Dieter zijn ‘Down The Road’-reisgenoten zou willen meegeven: “Zorg dat je eerst bevriend raakt. Dat je elkaar goed leert kennen vooraleer je je aan elkaar verbindt.” Want volgens de presentator is de grens tussen vriendschap en liefde soms een heel dunne lijn. “Daar moeten begeleidster Saar en ik hen wel regelmatig bij helpen”, onthult hij. Een andere tip die hij de deelnemers zou willen geven om een goede relatie uit te bouwen, “is dat je elkaar moet laten zijn wie je bent”.

Onprettig

Zo werkt het bij de presentator zelf ook. “Rut en ik aanvaarden elkaar zoals we zijn, met onze positieve en negatieve kantjes. Het is ook belangrijk om elkaar voldoende ruimte te geven om je eigen ding te doen”, wil Dieter zijn reisgenoten meegeven. “En wees zeker niet jaloers. Jaloezie is zo'n onprettige eigenschap en ze werkt heel verstikkend.”