Dit zijn de 10 beste horrorfilms op Netflix om te bekijken op Halloween TV en Radio
TV en Radio

Dit zijn de 10 beste horrorfilms op Netflix om te bekijken op Halloween

Dit zijn de 10 beste horrorfilms op Netflix om te bekijken op Halloween

Nog op zoek naar dé perfecte film voor Halloween? Dit zijn alvast de beste 10 horrorfilms die je momenteel kan bekijken op Netflix.

Midsommar

De meeste horrorfilms vinden plaats in het donker, maar 'Midsommar' breekt met die traditie. De gruwelijkste daden gebeuren namelijk onder de heldere zon. Enkele Amerikaanse vrienden die een uniek festival in een Zweeds dorp bijwonen, komen erachter dat het een offerfeest is, met dodelijke gevolgen.

Gerald's Game

'Gerald's Game', geregisseerd en geschreven door horrorkoning Mike Flanagan, toont hoe een sensueel spelletje uitmondt in een horrorscenario. Wanneer Gerald een hartaanval krijgt terwijl zijn vrouw vastgebonden is, moet ze worstelen om los te komen, terwijl ze geconfronteerd wordt met demonen uit haar verleden.

A Classic Horror Story

'A Classic Horror Story' lijkt in eerste instantie een klassieke horrorfilm. Na een auto-ongeluk belandt een groepje mensen in een eng huisje diep in het bos. Maar de Italiaanse film verrast met een sterke plotwending, wat dit niet alleen een uitstekende slasher maakt, maar ook een hommage aan bekende horrorfilms.

Bodies Bodies Bodies

'Bodies Bodies Bodies' lijkt op het eerste gezicht een typische slasher, maar onder de regie van Halina Reijn krijgt de film een andere dimensie. Zij gebruikt het genre om een uitspraak te doen over groepsdruk, Gen Z en de fragiliteit van beschaving wanneer men geconfronteerd wordt met levensbedreigende situaties.

Cargo

'Cargo' brengt een vernieuwende kijk op het zombiegenre, waarbij de nadruk ligt op uiteenvallende relaties in plaats van op vleesetende zombies. In een poging te ontsnappen aan de geïnfecteerden, trekt een Australisch gezin (man, vrouw, baby) door de outback.

Verónica

In 'Verónica' gebruikt een 15-jarig meisje tijdens een zonsverduistering in Madrid een ouijabord om met haar overleden vader contact te leggen en zo opent ze de poort naar iets duisters. De film staat symbool voor de 'demonen' waar tienermeisjes mee te maken krijgen; zorg voor jongere broers en zussen, volwassen worden en vrienden die je achterlaten.

A Quiet Place 

'A Quiet Place' is een uiterst spannende film. Het concept is eenvoudig: in post-apocalyptisch Amerika zijn er monsters die niet kunnen zien, maar des te beter kunnen horen. Het komt erop neer om volledig stil te zijn.

Creep

'Creep' bewijst dat voor een goede horrorfilm, een camera en een acteur voldoende zijn. Een vreemde man huurt een cameraman in om een dag uit zijn leven vast te leggen. Maar naarmate de dag vordert, begint de cameraman zich meer en meer zorgen te maken.

The Babysitter

'The Babysitter' is precies wat je verwacht van een horrorfilm: bloederig en vol schrikmomenten. Een jongen gluurt naar zijn aantrekkelijke babysitter en wordt getuige van een satanisch ritueel.

Les affamés

'Les affamés' is een interessante variatie op het zombiegenre. Mensen die besmet zijn met het zombievirus, veranderen niet van uiterlijk, maar worden aangetrokken door geluid en schreeuwen op een huiveringwekkende manier. Ondertussen probeert een klein groepje overlevenden in de bossen van Quebec te zoeken naar een veilige plaats.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws