Dondert het tussen Aster Nzeyimana en de VRT? Sportanker laat in kaarten kijken TV en Radio
TV en Radio

Dondert het tussen Aster Nzeyimana en de VRT? Sportanker laat in kaarten kijken

Dondert het tussen Aster Nzeyimana en de VRT? Sportanker laat in kaarten kijken

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dar Aster Nzeyimana opstapt bij de VRT en binnenkort aan de slag gaat bij VTM, de concurrentie. Een verrassende mediatransfer. Was er geld mee gemoeid? En zijn er bruggen opgeblazen tussen Aster en de openbare omroep?

Na vele mooie jaren bij de openbare omroep trekt Aster Nzeyimana een streep onder zijn VRT-verhaal. Het sportanker stapt over naar VTM waar hij zijn twee passies kan combineren: voetbal en entertainment. Hij gaat bij de commerciële zender aan de slag als commentator bij voetbalwedstrijden van de Rode Duivels en de Champions League én als co-presentator van ‘The Voice’.

“Deze stap voelt heel goed. Voor VRT gaf ik voetbalverslag op EK's en WK's, maar die vinden slechts om de twee jaar plaats. Nu krijg ik de kans om dat nog meer te doen”, legt Aster uit in Het Laatste Nieuws. “Door de Champions League te becommentariëren mag ik meer matchen verslaan op een nóg hoger niveau. Daarnaast is VTM natuurlijk ook hét entertainmenthuis in Vlaanderen.”

Drama mee gepaard

De reacties op sociale media klinken allemaal hetzelfde: geld zal wel een grote rol spelen. Maar volgens Aster was mijn keuze enkel en alleen inhoudelijk. “Het is niet zo dat ik met voorstellen naar beide partijen ben geweest. Ik heb een voorstel gekregen, heb dat in beraad genomen, de knoop doorgehakt en het nieuws aan mijn bazen bij VRT verteld”, vertelt de presentator.

“Hun reactie daarop was super sportief”, klinkt het bij Aster. “Mensen denken dat met zo'n dingen altijd veel drama gepaard gaat, maar alles is binnen de lijntjes gebeurd”, onderstreept de voetbalcommentator. “Daarom zit hier zo'n gelukkige mens, ik kan met een oprecht gemoed de Reyerslaan verlaten.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws