Erik Goossens klapt uit de biecht over afscheid op de set van 'Thuis': "Daar heb je niets aan" TV en Radio
TV en Radio

Erik Goossens klapt uit de biecht over afscheid op de set van 'Thuis': "Daar heb je niets aan"

Erik Goossens klapt uit de biecht over afscheid op de set van 'Thuis': "Daar heb je niets aan"

Hoewel Erik Goossens nog wat langer wilde blijven, werd hij helaas uit ‘Thuis’ geschreven. Zijn personage, Alexander Cosyns, werd koelbloedig vermoord door een voorlopig nog onbekende dader. Maar hoe is zijn afscheid op de set verlopen?

Wie heeft Alexander Cosyns vermoord? Met die vraag zijn de trouwe kijkers van ‘Thuis’ nog even zoet. “Ik ben blij dat ik de moordenaar ook nog heb kunnen zien. Dus ik weet al wie het gedaan heeft”, lacht Erik Goossens in TV-Familie. Hij vindt het dan ook niet nodig om de verdere ontwikkelingen van het verhaal nog te volgen. “In mijn hoofd sloot ik het hoofdstuk al maanden geleden af: op mijn laatste draaidag”, besluit de acteur.

Maar hoe verliep die laatste opname? “Ik moest die dag gelukkig niet sterven, die scène hadden we eerder opgenomen”, haalt Erik opgelucht adem. “Zo'n hele dag moeten doen alsof je dood bent, daar heb je als acteur niet veel aan”, lacht hij. Zijn allerlaatste scène was zijn slotpleidooi tijdens de rechtszaak van Silke (Ivana Noa) tegen Dries (Yemi Oduwale). “Een scène met veel figuranten en een grote cast. Toen mijn monoloog was ingeblikt, werd ik emotioneel”, vertelt de acteur.

Waardevol

Maar niet alleen omdat het zijn allerlaatste scène was. “Ook omdat ik de warmte van de hele ploeg voelde”, bedenkt hij zich. “Ik heb kort gespeecht en bedankte de ploeg omdat ik zo goed was onthaald. Ik heb gezegd dat ze met 'Thuis' goud in hun handen hebben”, klinkt het. “Dat meen ik echt. Het viel me op dat iedereen bij 'Thuis' er helemaal voor gaat. Elke schakel is erg waardevol en biedt iets extra’s”, aldus Erik.

Populair

Laatste nieuws