'F.C. De Kampioenen' zwaar onder vuur rond overleden Johny Voners: "Ongepast" TV en Radio
TV en Radio

'F.C. De Kampioenen' zwaar onder vuur rond overleden Johny Voners: "Ongepast"

'F.C. De Kampioenen' zwaar onder vuur rond overleden Johny Voners: "Ongepast"

Het succesverhaal van ‘F.C. De Kampioenen’ is nog lang niet uitverteld. Zo kwamen er vorige week nog twee nieuwe bouwsets van het veld en de tribune op de markt, met onder andere een figuurtje van Xavier (Johny Voners) in de doos. Zijn stem werd ook gebruikt in het reclamespotje en dat viel niet bij iedereen in goede aarde.

Johny Voners is tweeënhalf jaar geleden helaas overleden aan de gevolgen van kanker. Hij werd 74. De acteur had heel wat rollen op zijn naam staan, maar het brede publiek zal hem vooral herinneren als Xavier Waterslaeghers uit ‘F.C. De Kampioenen’. In het reclamespotje voor de nieuwe bouwsets van de nog steeds razend populaire reeks duikt Johny’s stem zelfs op.

“Er zijn mensen die gechoqueerd zijn en het ongepast vinden”, vertelt Marijn Devalck, Boma uit ‘F.C. De Kampioenen’, aan Het Laatste Nieuws. “Maar ik denk dat je dat niet negatief moet bekijken. Als je het positief bekijkt, dan is het eerder een soort van eerbetoon, een bewijs dat we Johny onvergetelijk willen maken”, denkt de acteur erover.

Xaviers poppetje zit per slot van rekening ook bij de bouwsets en zo willen ze juist tonen dat hij nog steeds een erg belangrijk en onvergetelijk figuur is. “Johny Voners, alias Xavier, is nog altijd bij ons. Elk op onze eigen manier dragen wij hem steeds met ons mee”, gaat Marijn verder. “Ik denk trouwens wel dat de VRT de weduwe van Johny gebeld heeft om haar in te lichten. Dat zou ik toch gedaan hebben”, aldus de acteur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws