Fien Germijns, Ann Van den Broeck en 6 andere bekende vrouwen gaan uit de kleren tegen borstkanker TV en Radio
TV en Radio

Fien Germijns, Ann Van den Broeck en 6 andere bekende vrouwen gaan uit de kleren tegen borstkanker

Fien Germijns, Ann Van den Broeck en 6 andere bekende vrouwen gaan uit de kleren tegen borstkanker

Vandaag, op Internationale Vrouwendag, stellen de acht vrouwen die zich inzetten voor 'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd', zichzelf voor. Zo krijgt initiatiefneemster Fien Germijns het gezelschap van Ann Van den Broeck, Tine Embrechts, Julie Vermeire, Sarah Vandeursen, Zita Wauters, Maïmouna Badjie en Marleen Merckx.

Na de mannen vorig jaar gaan dit jaar acht bekende vrouwen uit de kleren om aandacht te vragen voor de strijd tegen borstkanker en de impact die het heeft op het lichaam en leven. Net zoals bij de mannen organiseren ze een eenmalige stripact voor 2.000 toeschouwers, op dinsdag 26 maart 2024 in het Kursaal in Oostende. De opbrengst van die act gaat integraal naar 'Kom op tegen Kanker'.

<br>
© Morgane Gielen

"Eén op de zeven vrouwen in ons land krijgt borstkanker. Ik heb er persoonlijk nog niet mee te maken gekregen, maar net daarom wil ik graag alles in de strijd gooien", vertelt initiatiefneemster Fien Germijns. Zita Wauters, Marleen Merckx en Ann Van den Broeck werden wel al met de ziekte geconfronteerd.

Heel dichtbij

"Als tiener had ik liever niet moeten denken aan zaken als borstkanker maar de realiteit is spijtig genoeg anders. Toen mijn oma de ziekte kreeg, kwam het plots wel heel dichtbij. Gelukkig heeft oma Pop het overleefd maar veel extra onderzoek en bewustwording bij jonge mensen is zeker nog nodig", vertelt Zita. 'Thuis'-actrice Marleen Merckx verloor haar mama aan borstkanker en Ann Van den Broeck kreeg de diagnose zelf.

"Een jaar en acht maanden geleden kreeg ik mijn diagnose: hormonale borstkanker. Tijdens het pittige traject merkte ik hoeveel mensen behoefte hadden aan een klankbord, een lotgenoot, iemand die écht wist waar ze door gingen. Vooral de periode ná de behandeling, de revalidatie, blijkt vaak een lange, eenzame weg, want je bent toch genezen? Ik hoop dat het zien van mijn struggle moed en kracht geeft aan lotgenoten en inzichten aan hun omgeving. Je bent niet alleen!"

'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd': van maandag 25 maart tot en met donderdag 28 maart, en zaterdag 30 maart de finale, rond 21.30 uur op VRT 1 en VRT MAX.

Populair

Laatste nieuws