Filip Joos doet plots schokkende onthulling over Aster Nzeyimana: "Dan keert hij terug naar de VRT"

230830filipjoosasternzeyimanasporza
Aster Nzeyimana kondigde enkele maanden geleden zijn overstap van de openbare omroep naar DPG Media, het moederbedrijf van VTM, aan. Toch zal hij volgens zijn opvolger bij 'Extra Time' Filip Joos niet voor altijd bij de commerciële zender blijven.
Toen Aster Nzeyimana zijn vertrek bij de VRT aankondigde, sloeg dat nieuws in als een bom. Zeker de fans van 'Extra Time' vonden het bijzonder jammer dat hij vertrok als presentator. Maar inmiddels heeft het voetbalprogramma wel een nieuw gezicht: Filip Joos.
Hij zal de fakkel van Aster overnemen als presentator van 'Extra Time'. Al wil hij dat zelf liever niet zo noemen. "De term 'nieuwe presentator' van 'Extra Time' voelt niet helemaal juist. Het is niet zo dat ik recht in de camera ga kijken om mijn zegje te doen, daar liggen mijn kwaliteiten niet. Bovendien heb ik te veel respect voor Frank en Aster om hun rol klakkeloos over te nemen", vertelt Filip Joos in Het Laatste Nieuws. Zo kwam ook voor hem het nieuws hard binnen dat Aster zou vertrekken bij de openbare omroep.

Oud en grijs

"Ik was een ijsje aan het eten in de straten van Rome toen ik een telefoontje van hem kreeg met het nieuws", vertelt Filip Joos. "Ik vind het nog steeds jammer dat zo’n megatalent de VRT verlaat, maar ik kon meteen begrip opbrengen voor zijn beweegredenen", aldus de voetbalanalist. Toch denkt hij dat Aster zijn vertrek niet definitief is. "Ik ben ervan overtuigd dat Aster ooit nog zal terugkeren naar het huis van vertrouwen. Al is het misschien pas al hij oud en grijs is", besluit het kersverse 'Extra Time'-gezicht.