Kinderen van Dieter Coppens wijzen hun vader terecht: "Hebben mij er al dikwijls mee geconfronteerd" TV en Radio
TV en Radio

Kinderen van Dieter Coppens wijzen hun vader terecht: "Hebben mij er al dikwijls mee geconfronteerd"

Kinderen van Dieter Coppens wijzen hun vader terecht: "Hebben mij er al dikwijls mee geconfronteerd"

Dieter Coppens is na zes seizoenen nog steeds apetrots op zijn succesvolle progamma ‘Down The Road’. Een van de redenen daarvoor is dat de presentator zijn kinderen op die manier leert omgaan met mensen met een beperking. Al kijken zij ook steeds meer met een kritische blik naar het programma van hun vader.

Dieter Coppens’ kinderen is namelijk opgevallen dat hun vader een pak meer geduld heeft voor zijn reisgenoten dan hij voor zijn eigen kroost heeft. “Suzy, Lou en Francis confronteren me daar dikwijls mee”, vertelt de ‘Down The Road’-presentator in Story. “Na zo'n reis ben ik meestal wat toleranter, maar na een maandje is dat alweer weg.” Maar dat ligt volgens Dieter aan het feit dat hij zijn kinderen zo goed kent.

“Ik weet perfect waar hun grenzen liggen”, legt hij uit. “En dus kan ik al eens zeggen: ‘Sorry, maar nu moet je meer je best doen, want je bent lui.’ Als ik voor de duizendste keer iets moet herhalen, zal ik mijn stem wel verheffen. Bijvoorbeeld als Francis weer rustig op zijn iPad zit te netflixen terwijl hij eigenlijk zou moeten studeren, of als Lou voor de zoveelste keer commentaar op haar broer geeft, of omdat Suzy de handdoek in een bolletje blijft vouwen in plaats van hem open te hangen na het douchen.”

Op de proef gesteld

Tijdens ‘Down The Road’ daarentegen moet de presentator naar eigen zeggen helemaal geen moeite doen om geduldig te zijn. “Ik word niet op de proef gesteld en moet me ook zeker niet inhouden”, bedenkt Dieter zich.

Populair

Laatste nieuws