Koen Wauters plots erg scherp voor werkgever VTM: "Kan in mijn nadeel spelen" TV en Radio
TV en Radio

Koen Wauters plots erg scherp voor werkgever VTM: "Kan in mijn nadeel spelen"

Koen Wauters plots erg scherp voor werkgever VTM: "Kan in mijn nadeel spelen"

Koen Wauters is al jaren één van de vaste gezichten van VTM. Zo begint hij binnenkort bijvoorbeeld aan zijn negende seizoen als coach bij ‘The Voice van Vlaanderen’. Maar dat wil niet zeggen dat hij geen puntje van kritiek heeft voor zijn werkgever.

Koen Wauters is intussen “meubilair” geworden bij de commerciële zender, zoals hij het zelf zo mooi verwoordt. Maar daar heeft hij geen enkel probleem mee. “Dat betekent ook dat ik al zoveel jaren meedraai. Hoeveel artiesten kunnen dat zeggen?”, vraagt de presentator zich af in Humo. “Ik vind het ook prima om straks weer op te draven in 'The Voice', alleen mag het niet het enige zijn dat ze me laten doen.”

“Mijn cv kan dan tegen me spelen omdat ze, als ze iets nieuws maken, sneller denken: dat zullen we maar niet aan Koen vragen”, denkt hij erover. En toch is dat niet het geval. Zo mag Koen vanaf volgende week het nieuwe VTM-programma 'Alles voor de Spelen' presenteren, samen met Gilles Dupont, een presentator met autisme. “En dat is wel gelaagd en dus geen typisch VTM-programma”, vindt hij.

Meer durven

Dat zou de zender volgens hem vaker moeten doen. “Ze zouden vaker in het onbekende moeten durven te springen, en niet alleen formules als 'The Masked Singer' aankopen omdat die hen van een zekere score en een groot marktaandeel verzekeren”, zegt hij klaar en duidelijk. Maar verandering is nodig.

“Het is een leuk programma en ik begrijp dat een commercieel bedrijf zekerheid moet inbouwen, maar kun je niet voor 80 procent op zeker spelen en voor 20 procent durven? Of is 70-30 haalbaar?”, denkt Koen luidop na. “Ik wil daar graag over meedenken en voorstellen voor indienen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws