Makers hakken knoop door over toekomst van Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe in 'Familie' TV en Radio
TV en Radio

Makers hakken knoop door over toekomst van Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe in 'Familie'

Makers hakken knoop door over toekomst van Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe in 'Familie'

Tussen al het nieuwe jong geweld in ‘Familie’ blijven de bomma en Albert de rots in de branding. Maar hoelang zullen Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe nog meedraaien in de populaire VTM-soap, nu ze beiden 97 zijn geworden? Als het van de makers afhangt in ieder geval nog heel lang.

“Wat Annie ­Geeraerts en Ray Verhaeghe bij ‘Familie’ doen, blijven we onwaarschijnlijk straf vinden”, zegt creative producer Wim Feyaerts in de soapspecial van Dag Allemaal. De twee zijn allebei 97 en vormen zo het oudste actieve soapkoppel ter wereld. “Wij zijn echt trots dat ze bij ons al drie decennia aan de slag zijn en blijven. We koesteren hen.”

En ze leggen Annie en Ray ook in de watten, door hen voor elke opname persoonlijk af te halen en nadien terug thuis te brengen bijvoorbeeld. Maar ook in het schrijven van hun verhaallijnen houden de scenaristen rekening met de leeftijd van de acteurs. “De werkdruk mag geen last zijn voor Annie en Ray”, denkt Feyaerts erover. “We blijven hen wel betrekken bij veel verhalen. Meestal gebruiken we als vertrekpunt dat de andere familieleden overleggen of ze iets aan de bomma en ­Albert gaan vertellen of niet, en dan volgen we nadien hun reactie.”

Eeuwig door

Op die manier houden ze Annie en Ray in het verhaal. “We houden ­rekening met hun wensen. Zoals we hen nu integreren in het verhaal, lijkt het alsof ze nog eeuwig kunnen doorgaan”, aldus de creative producer. “Annie en Ray zijn nog altijd heel enthousiast en staan altijd met een big smile op de set.”

Populair

Laatste nieuws