Makers van 'Boer zkt Vrouw' zitten met groot probleem: "Voor het eerst in 20 jaar" TV en Radio
TV en Radio

Makers van 'Boer zkt Vrouw' zitten met groot probleem: "Voor het eerst in 20 jaar"

Makers van 'Boer zkt Vrouw' zitten met groot probleem: "Voor het eerst in 20 jaar"

Wie de afgelopen weken naar 'Boer zkt Vrouw' gekeken heeft, is het vast niet ontgaan: dit jaar schreven er zich maar weinig vrijgezellen in. Waar er jaren geleden nog honderden singles afkwamen op de boeren, zijn dat er nu soms geen tien meer. Bij HLN.be reageren de makers nu op die lage opkomst.

Boerin Sanne kreeg amper negen mannelijke kandidaten over de vloer, veeboer Niels moest tevreden zijn met tien vrijgezelle dames. En die cijfers staan in schril contrast met enkele jaren geleden. Denk maar aan boer Jan Devarwaere, voor wie zich in 2018 maar liefst 789 enthousiaste dames inschreven.

Ook de makers beseffen dat de opkomst een pak lager ligt dan enkele jaren geleden. Zo komen er ook nog eens heel wat singles niet opdagen op de eerste kennismaking. "Ik schat dat er bij Niels slechts een derde van de ingeschreven meisjes is komen opdagen", vertelt Anja Buytaert, producer bij 'Boer zkt Vrouw'.

Cold feet

"Dat is minder dan normaal, want doorgaans houden we rekening met de helft van de vrijgezellen die opdagen", aldus Buytaert. "De kandidaten krijgen cold feet en willen in laatste instantie niet meer deelnemen", klinkt het. En dat heeft volgens haar vooral te maken met praktische redenen. Zo was er dit jaar een grote verandering tegenover andere jaren.

"Dit jaar was het voor het eerst zo dat de kandidaten zich meteen een hele week moesten kunnen vrijmaken, gezien de boerderijweek meteen na de speeddates van start ging. Zij die het keuzemoment overleefden, moesten dus meteen kunnen blijven. Dat lukte agendamatig voor velen niet. Maar bij Niels viel het ook op dat veel van de meisjes intussen een lief hadden gevonden. De periode tussen de oproep in juni en de opnames in september was bovendien best lang, ook dat speelt mee."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws