Namen voor 10e seizoen Liefde voor Muziek al uitgelekt? Maker praat mond voorbij TV en Radio
TV en Radio

Namen voor 10e seizoen Liefde voor Muziek al uitgelekt? Maker praat mond voorbij

Namen voor 10e seizoen Liefde voor Muziek al uitgelekt? Maker praat mond voorbij

Vanavond nemen de artiesten het repertoire van Portland onder de loep in ‘Liefde voor Muziek’. Helaas zijn we daarmee alweer aan de laatste aflevering van dit seizoen aanbeland. Maar niet getreurd, er komt een vervolg! Én hebben de makers nu al enkele deelnemende artiesten verklapt?

Al negen jaar lang nemen artiesten van bij ons elkaars repertoire onder handen en steken ze daar een nummer van in hun eigen jasje. En na negen seizoenen blijft ‘Liefde voor Muziek’ nog steeds een enorm kijkcijferkanon. Dat is niet alleen de verdienste van de artiesten, maar ook van de makers van het programma, die bovendien staan te popelen om het tiende seizoen op te nemen.

“'We gaan weer op scoutskamp', zeggen we. 'En wij zijn de kookouders'”, klinkt het bij showrunner Gerrit De Cock in Dag Allemaal. Maar zo’n succesformule samenstellen is geen evidente opdracht. “De casting is heel delicaat”, legt Gerrit uit. “De combinatie van genres moet juist zitten, er moeten wat Engelstalige nummers bij zijn, een goeie mix van mannen en vrouwen én de karakters moeten goed bij elkaar passen.”

Welke artiesten?

En de zoektocht naar artiesten voor het nieuwe seizoen is al van start gegaan. Maar wie mag in de tiende reeks komen opdraven? Helemaal bovenaan op hun lijstje staat Raymond van het Groenewoud. “Dat blijft de droom”, zegt componist Jeroen Swinnen. “Jammer genoeg ziet hij zich niet functioneren in het niet-muzikale deel van het programma.” Geen Raymond dus, maar aan andere opties geen gebrek!

“Selah Sue zou ook geweldig zijn, Coely, Bazart, Balthazar…”, somt Jeroen op. Zien we één van hen opduiken in het volgende seizoen? Coely heeft intussen wel banden gesmeed bij VTM na haar deelname aan 'The Masked Singer'. Zo is ze de nieuwste coach bij 'The Voice Kids'. Het zou dus zomaar eens kunnen dat we de zangeres binnenkort vaker op de commerciële zender zullen zien.

Populair

Laatste nieuws