Nieuw gezicht op de set van 'Thuis': "Zal de opnames wel eens moeilijker kunnen maken" TV en Radio
TV en Radio

Nieuw gezicht op de set van 'Thuis': "Zal de opnames wel eens moeilijker kunnen maken"

Nieuw gezicht op de set van 'Thuis': "Zal de opnames wel eens moeilijker kunnen maken"

Nieuw babygeluk in ‘Thuis’ zorgt meteen voor een nieuw personage op de set van ‘Thuis’. Woensdagavond zag Polly, het dochtertje van Lowie (Mathias Vergels), het levenslicht. Maar een baby op de set is niet altijd even gemakkelijk.

Vooral de eerste jaren van het kindje blijft het telkens een hele zoektocht om voldoende kinderen te vinden voor de rol. “Door de wet op kinderarbeid kan een kind maar een beperkt aantal tv-opnames doen. We hebben dus regelmatig een nieuwe ‘vertolker’ nodig”, vertelt ‘Thuis’-woordvoerder Hans Roggen in Het Laatste Nieuws.

Bepaalde specifieke voorwaarden zijn er niet voor de baby-acteur. “Het is eerder omgekeerd: aan welke voorwaarden moet de tv-productie voldoen? Op de set is het altijd de baby die het tempo bepaalt van de opnames”, legt Roggen uit. Als de baby honger heeft of zijn of haar keel openzet bijvoorbeeld, moet de hele productie namelijk wachten. “Gelukkig valt dat quasi altijd goed mee. We hebben nog geen huilbaby’s op de set gehad”, knipoogt hij.

Vreemde studio

Pas later wordt het lastiger op de set. “Het is pas als ze al peuter en iets ouder zijn, dat ze zich bewust worden van de vreemde tv-studio en lichten om zich heen, dat ze de opnames wel eens moeilijker kunnen maken”, weet Roggen. Het zal natuurlijk nog wel even duren voor Polly peuter is, maar voor de kleine Jaan, het zoontje van Adil (Nawfel Bardad-Daidj) en Christine (Daphne Paelinck) zit die tijd er wel aan te komen. Dat belooft dus! Gelukkig is Tina Maerevoet, die Paulien speelde, er nog om de kindjes achter de schermen te begeleiden.

Populair

Laatste nieuws