Nu ze 97 is: makers hakken opvallende knoop door over toekomst van Annie Geeraerts in 'Familie' TV en Radio
TV en Radio

Nu ze 97 is: makers hakken opvallende knoop door over toekomst van Annie Geeraerts in 'Familie'

Nu ze 97 is: makers hakken opvallende knoop door over toekomst van Annie Geeraerts in 'Familie'

Het was een bijzondere dag voor Annie Geeraerts gisteren. De actrice is 97 geworden en is zo de oudste soapactrice van Vlaanderen - en wellicht ook ter wereld. Maar hoelang zal ze nog meedraaien in ‘Familie’? De makers hebben een opvallend besluit genomen.

“Met Ray Verhaeghe vorm ik in elk geval het oudste, nog actieve, soapkoppel ter wereld”, bedenkt Annie Geeraerts zich in Het Laatste Nieuws. Dat ze zo gezond oud wordt, heeft de actrice aan haar ouders te denken. “Zij hadden goede genen en hebben die aan mij doorgegeven”, klinkt het. Maar Annie heeft nog een trucje: “Ik heb mijn job altijd graag gedaan. Dat ik nog steeds mag acteren, beschouw ik als mijn grootste troef, want wie zich gelukkig voelt, leeft ook gezonder en dus langer.”

“Daarom ben ik de makers van 'Familie' ook zo dankbaar”, moet Annie van het hart. Gelukkig voor haar is haar rol dan ook nog niet meteen uitgespeeld. Half augustus staat de actrice weer op de set. “De makers hebben me verteld dat ze ook de oudere generatie meer in de serie aan bod willen laten komen en dat Ray Verhaeghe (die Albert speelt, red.) en ik daarom aan de slag kunnen blijven zolang het kan. Gelukkig”, haalt ze opgelucht adem.

Elke keer weer feest

“Een jaar geleden dacht ik wel: 'Oei, nu lijkt mijn rol uitgespeeld, want deze scènes zijn niet meer zo de moeite’”, geeft de soapactrice eerlijk toe. Maar toen ze daarmee naar de makers stapte, kreeg ze onmiddellijk gehoor. “En ze hebben woord gehouden. Het aandeel van de bomma en Albert is sindsdien weer toegenomen”, zegt Annie dankbaar. “We duiken niet alleen vaker op, maar ook in interessantere verhaallijnen. Per maand worden we nu twee of drie keer op de set verwacht. Dat is voor ons elke keer weer een feest.”

Populair

Laatste nieuws