Onverwacht grote verandering op til bij 'Blokken': "Wordt vervangen"

BenCrabbeBlokkenPhotonews
Sinds dit seizoen werden al enkele grote veranderingen doorgevoerd bij ‘Blokken’. Niet alleen kreeg de populaire quiz met Ben Crabbé een nieuw decor, ook spelronde twee werd in een gloednieuw jasje gestoken. Maar daar blijft het niet bij.
Trouwe kijkers van ‘Blokken’ hadden het misschien al wel in de gaten, maar de vertrouwde mannelijke jurystem klinkt nu af en toe ook vrouwelijk. Kris Soret, eindredacteur bij het programma, neemt normaal gezien deze taak voor zijn rekening, maar wordt sinds kort bijgestaan door ‘Petra van de productie’.
“Er is voor gekozen om een tweede jurystem toe te voegen”, zegt VRT-woordvoerder Yasmine Van der Borght in Het Nieuwsblad. ‘Petra van de productie’ is al enkele jaren betrokken bij de quiz, maar bleef tot nu toe liever buiten de schijnwerpers. Toch heeft ze Kris Soret drie jaar geleden als eens vervangen, toen die op weg naar de studio betrokken raakte bij een klein verkeersongeval.

Afwisselen

“Om niet te veel vertraging op te lopen, is er beslist om toch al een aflevering zonder hem op te nemen, met iemand anders van de productie”, herinnert Van der Borght zich. En wanneer onlangs tijdens een brainstorm het idee van een tweede jurystem op tafel kwam, keek iedereen meteen in de richting van Petra. “Maar het is wel de bedoeling dat Petra en Kris elkaar nog blijven afwisselen”, aldus de woordvoerder.