'Over de oceaan'-crew niet te spreken over deelnemers: "Keerden zich tegen ons" TV en Radio
TV en Radio

'Over de oceaan'-crew niet te spreken over deelnemers: "Keerden zich tegen ons"

'Over de oceaan'-crew niet te spreken over deelnemers: "Keerden zich tegen ons"

Vanavond zien we Ella Leyers, Annelien Coorevits, James Cooke, Jonas Geirnaert, Gert Verheyen en Élodie Ouédraogo nog een laatste keer aan boord van de Polygala in ‘Over de oceaan’. Maar hoe verder het avontuur vorderde, hoe meer de frustraties zich opstapelden. Dat weten enkele crewleden te vertellen.

Drie weken lang zeilden zes BV’s de oceaan over. Maar dat deden ze uiteraard niet alleen. Ook een hele ploeg crewleden bevond zich aan boord van de Polygala. Een zeilboot waar twaalf man dag in dag uit op elkaars lippen zit, gemakkelijk kan het niet zijn. Maar ook voor de cameramannen was het avontuur niet te onderschatten. “Dat kan soms behoorlijk eenzaam zijn”, vertelt cameraman Jasper in Het Laatste Nieuws.

“Je kan je niet echt mengen in de gesprekken omdat die later bruikbaar kunnen zijn en je niet mee op de beelden mag staan. Je volgt dus altijd stilletjes wat er gebeurt en als je dat niet doet, ben je aan het slapen. Zo'n oversteek is niet altijd even makkelijk, maar veel tijd om over iets anders te praten dan werk is er niet”, klinkt het. Bovendien was de oppervlakte op de zeilboot beperkt, waardoor de frustraties zich opstapelden.

“Het is bewezen dat frustraties in een groep na gemiddeld negen dagen opborrelen en dat was ook bij onze oversteek het geval”, grijnst regisseur Koen. “Omdat de groep BV's zo homogeen was, begonnen ze zich daarom na die tijd tegen ons te keren. Ze vroegen waarom we niet mee kookten en kuisten en vonden dat we een schoon leven hadden”, lacht hij. “We relativeren dat, hoor. Het hoort erbij, zeker in zo'n kleine ruimte waar je niet weg kan. We hebben toen een paar keer afgewassen om verdere problemen te vermijden en nadien is het gaan liggen”, aldus het crewlid.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws