Peter Van de Veire en Kim Van Oncen krijgen niet zo’n leuk nieuws te horen bij de VRT TV en Radio
TV en Radio

Peter Van de Veire en Kim Van Oncen krijgen niet zo’n leuk nieuws te horen bij de VRT

Peter Van de Veire en Kim Van Oncen krijgen niet zo’n leuk nieuws te horen bij de VRT

Sinds 23 januari maken Peter Van de Veire en Kim Van Oncen de Radio2-luisteraars wakker met hun ochtendshow ‘Goeiemorgen Morgen!’. Maar nu krijgen het presentatieduo en hun collega’s minder goed nieuws te horen. Ze zijn dit jaar namelijk een groot deel van hun aanhang kwijtgespeeld.

Radio2, al decennialang het grootste radiomerk in Vlaanderen, is plots weggezakt onder 25% marktaandeel. Waar de resultaten gewoonlijk maar lichtjes schommelen, zijn de cijfers nu flink gezakt. Op een halfjaar tijd is de zender maar liefst zo’n 15% van zijn luisteraars verloren. Dat weet Het Laatste Nieuws.

De cijfers van het CIM slaan op de periode tussen januari en april 2023. Ze geven dus een goed beeld van hoe het publiek reageerde op de grote veranderingen bij de grootste radiozender, namelijk het opdoeken van ‘De Madammen’, de regionale ochtendprogramma’s en de komst van Peter Van de Veire en sidekick Kim Van Oncen.

Elke luisteraar is een cadeau

Joe komt daarentegen als grote winnaar uit de bus. De zender stijgt tot 12,2% marktaandeel, hun beste resultaat sinds de start van de zender in 2009. Daar zijn de radiomakers natuurlijk in de wolken. “Ik ben zo trots en dankbaar”, schrijft Joe-presentatrice Anke Buckinx op Instagram. “Ik zal het nooit evident vinden dat iemand voor onze zender kiest. Elke luisteraar is een cadeautje. Dankjewel, het is de grootste eer om jou elke dag te mogen wakker zeveren”, aldus de enthousiaste radiostem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws