"Scenaristen zijn heel duidelijk tegen mij geweest": Verdwijnt Mathias uit 'Familie'?

230623peterbulckaenfamilievtm
Peter Bulckaen krijgt veel complimenten voor zijn acteerprestaties in 'Familie'. Zijn personage Mathias had een hersenbloeding gekregen en Peter speelde die rol zeer waarheidsgetrouw.
"Het eerste wat ik dacht: 'Het is niet waar, hé. Wat schuiven ze nu in mijn bak?'", geeft Peter toe toen hij de verhaallijn van de makers van 'Familie' las. Maar het is natuurlijk wel een uitdaging in de zin dat je op zoek moet gaan naar hoe je dat gaat doen. Door met mensen te praten krijg je dan echter wel een beeld."
"Het is niet gemakkelijk om dat te acteren. Het was niet helemaal waarheidsgetrouw, omdat sommige scènes anders te saai zouden worden", klinkt het bij Peter. "Het is uiteraard geen documentaire over hersenbloedingen die we gedraaid hebben. Het moet fictie blijven."

Oude Mathias?

De vraag die vele fans zich natuurlijk stellen, is wanneer we de oude Mathias weer te zien zullen krijgen. "De scenaristen hebben van bij het begin gezegd dat het uiteindelijk goed zou komen. Het was niet de bedoeling om Mathias op die manier uit de reeks te schrijven. Het komt wel goed. We moeten echter kijken dat het in de juiste fases verloopt."