Slecht nieuws op set van Familie slaat in als een bom: "Zijn er het hart van in" TV en Radio
TV en Radio

Slecht nieuws op set van Familie slaat in als een bom: "Zijn er het hart van in"

Slecht nieuws op set van Familie slaat in als een bom: "Zijn er het hart van in"

Vlak voor kerst kreeg Martine Jonckheere te horen dat ze voor de tweede keer borstkanker had. Gisteren moest de voormalige soapactrice een borstamputatie laten ondergaan. Dat kwam hard binnen. Ook de ‘Familie’-acteurs zijn enorm geschrokken door dit vreselijke nieuws over hun ex-collega.

“Het was een donderslag bij heldere hemel”, zegt Peter Bulckaen, die Mathias, de ex-man van Martines personage Marie-Rose speelt in ‘Familie’, in Dag Allemaal. “Ik ben enorm geschrokken van het trieste nieuws.” Toen ze voor eerst samen op de set stonden, was Martine nog bang dat ze zou hervallen. “Ze had het daar geregeld over. Maar enkele jaren later was de angst gaan liggen en geloofde ze er ook in dat ze kankervrij zou blííven” klinkt het. “Dat ze net nu hervalt, vind ik heel erg. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ze er weer helemaal bovenop komt.”

Ook tv-dochter Sandrine André (Veronique) is erg aangedaan door dit nieuws. “Het is verschrikkelijk”, zegt de ‘Familie’-actrice. “Toen ik het nieuws hoorde, heb ik haar onmiddellijk een berichtje gestuurd, natuurlijk. Ik wens Martine heel veel kracht in deze moeilijke periode en hoop vurig op een volledig herstel.” En zij niet alleen. Ook Yanni Bourguignon (Cédric) reageert diep bedroefd. “Ik ben er het hart van in”, zegt hij. “Het klikte meteen met Martine en onze band is er doorheen de jaren alleen maar sterker op geworden. Ze is zo’n lieve vrouw. Een steengoede actrice, ook. Ze moet deze strijd echt winnen!”

Toen voor de eerste keer borstkanker vastgesteld werd bij Martine, was voormalig ‘Familie’-actrice Jacky Lafon haar vertrouwenspersoon op de set. “Ocharme, dat ze dit nu ook nog moet meemaken”, moet haar van het hart. Ze heeft zelf al twee keer kanker overwonnen en weet maar al te goed wat het is. “We moeten haar steunen, samen zijn we sterk. Ik heb zo met haar te doen. Nu, Martine is een optimist en een echte vechter, ik ben er zeker van dat ze ook deze keer helemaal zal genezen”, aldus Jacky.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws