Stopt Ben Crabbé (60) na 30 jaar met 'Blokken'? "Heb nog maar een contract van een jaar"

230905bencrabbephotonews
30 seizoenen lang al staat Ben Crabbé aan het roer van ‘Blokken’. Er zijn dus nog zekerheden in het leven. Of niet soms? Denkt de presentator misschien om er binnenkort de brui aan te geven?
Sinds maandag is ‘Blokken’ terug met een gloednieuw seizoen, het dertigste intussen al! Toch kwamen er geen taart of andere toeters en bellen aan te pas. Dat vindt Ben Crabbé niet nodig. “Als je 215 keer per jaar op tv komt, moet je je plaats kennen”, denkt de quizmaster erover in Het Laatste Nieuws.
“We vermeldden het dertigste seizoen natuurlijk en ik stipte ook het nieuwe decor en de nieuwe jingles aan, maar verder gaan we gewoon quizzen”, aldus Ben Crabbé. Ook de tweede ronde kreeg bovendien nieuwe spelregels. Zo blijft de quiz na al die jaren natuurlijk vernieuwend voor de presentator, waardoor hij zichzelf nog wel even ziet doorgaan.

Wereldrecord

Maar of hij het wereldrecord van de Amerikaan Pat Sajak zal breken, die na 41 seizoenen stopt als presentator van 'The Wheel of Fortune’, valt nog te bezien. “Dan ben ik 71. Dat is nog lang”, bedenkt Ben Crabbé zich. “Op dit moment heb ik nog een contract van één jaar en dan zien we wel weer”, besluit hij. “Maar ik voel niet de drang om te stoppen.”