'Thuis'-collega's spreken klare taal over Stan Van Samang na harde exit TV en Radio
TV en Radio

'Thuis'-collega's spreken klare taal over Stan Van Samang na harde exit

'Thuis'-collega's spreken klare taal over Stan Van Samang na harde exit

De prijs voor de emotioneelste exit gaat zonder twijfel naar Stan Van Samang. De trouwe ‘Thuis’-kijker is nog steeds aan het bekomen van hun bewogen dinsdagavond. Maar Harry’s dood is niet alleen in de huiskamers binnengekomen, maar heeft er op de set duidelijk ook stevig ingehakt.

Het werd een tijdje geleden al aangekondigd dat Stan Van Samang uit ‘Thuis’ zou verdwijnen, nu weten we ook hoe. Dinsdagavond, vroeger dan verwacht dus, moesten de kijkers afscheid nemen van het geliefde personage Harry. Zowel hij als slechterik Chris (Danny Timmermans) kwamen om het leven tijdens hun ultieme confrontatie. Het resultaat: een bloedstollende, maar vooral emotionele seizoensfinalewaardige aflevering.

Je had je zakdoekjes maar best bij de hand, net zoals Stan zelf. “Oh wat heb ik hem graag gespeeld, die Harry Peeters. Een gastrol maar wat voor één”, schrijft de acteur geëmotioneerd op Instagram. “Ik kijk enorm dankbaar terug op die twee fantastische jaren bij ‘Thuis’. En ja ik ga ze heel erg hard missen: de heerlijke collega’s, de geweldige ploeg, de uitdagende verhaallijnen, de meelevende kijkers… En eerlijk? Als je personage, dat al die tijd onder je huid leefde, moet sterven, dan sterft er een stukje van jezelf mee”, aldus Stan.

De beste Harry

Stan zal het missen, maar zal vooral gemist gewórden. Ook zijn collega’s konden het duidelijk niet drooghouden bij zijn vertrek. “Thanks sir, all the rest is mute”, citeert tv-vrouw Lauren Müller (Thilly) William Shakespeare in de reacties. “Merci!” “En oh, wat hebben wij graag met u gewerkt”, wil Lynn Van den Broeck (Viv) kwijt. “En dat wij jou missen! Mijn hartje is nog steeds in rouw na de aflevering van gisteren”, moet Daphne Paelinck (Christine) van het hart.

“Je was de beste Harry”, gaat Tina Maerevoet (Paulien) verder. Ook van Bram Spooren (Ilias) krijgt Stan “heel veel liefde”. En de hartjes van Raf Jansen (Dieter), Jeroen Lenaerts (Tim), Marieke Dilles (Vicky), Apollonia Sterckx (Britt) en Ivana Noa (Silke) maken het helemaal af.

Populair

Laatste nieuws