'Thuis' maakt plots kans op een wel heel bijzondere award TV en Radio
TV en Radio

'Thuis' maakt plots kans op een wel heel bijzondere award

'Thuis' maakt plots kans op een wel heel bijzondere award

Het zijn sombere dagen in 'Thuis'. Zo ondernam Vince Pauwels, vertolkt door Gert Winckelmans, zopas een zelfmoordpoging nadat hij opnieuw valselijk beschuldigd werd. Maar die scène kan 'Thuis' nu wel een bijzondere award opleveren.

Zelfdoding is geen makkelijk onderwerp om aan te halen in een populaire soap. "Toch zijn we er niet per se tegen dat dit in een veelbekeken serie als 'Thuis' aan bod komt", zegt Eva Dumon van het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie deze week in TV Familie.

"Maar tv-makers moeten zich wel bewust zijn van de mogelijke impact die zo'n heftige scène kan hebben op kwetsbare kijkers die al suïcidale gedachten hebben. We vragen dan ook om zo'n verhaallijn heel voorzichtig aan te pakken", aldus Dumon. Daarom heeft het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie ook een brochure met allerlei richtlijnen.

Award

"De makers van 'Thuis' hadden die duidelijk gelezen en namen contact met ons op om hun scenario nog eens te screenen", aldus Dumon. "Dat hebben we gedaan en dat zorgde voor weinig opmerkingen. 'Thuis' heeft dit beladen thema heel correct behandeld en bespreekbaar gemaakt. Dat waarderen we. De soap maakt kans om onze award te winnen, die wordt uitgereikt aan programmamakers die het volgens ons juist aanpakken", klinkt het.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws