Topdokter Guy T’Sjoen niet zo mals over 'De Verraders': "Vond ik heel flauw"

231026guytsjoenvtm
Guy T’Sjoen heeft net zoals medeverrader Bart Appeltans de finale van ‘De Verraders’ gehaald. Zo stevent hij recht op de overwinning af. Maar of hij nu goud haalt of niet, de topdokter blikt sowieso terug op een onvergetelijke ervaring. Al is er volgens hem hier en daar nog ruimte voor verbetering.
Of de verraders of de bondgenoten zondagavond met de overwinning naar huis gaan, kan Guy T’Sjoen natuurlijk nog niet prijsgeven. “Het enige wat ik mag verklappen, is dat het op élke stem aankomt. Het blijft razend spannend, tot de allerlaatste minuut”, belooft de topdokter in Humo. De verrader heeft dan ook bijna uitsluitend lovende woorden over het populaire VTM-programma, en was dus niet opgezet met de slechte recensie die het weekblad eerder had geschreven.
“Ik heb de - weinig enthousiaste - recensie in Humo gelezen: ik begrijp dat Andy's (Peelman, red.) gedrag in de eerste aflevering irritatie opwekte, maar toch hoop ik dat jullie de anderhalve ster willen herzien die Humo aan ‘De Verraders’ heeft gegeven”, klinkt het bij Guy. “Het eerste seizoen was flauw, maar in het tweede volgen de dramatische plotwendingen elkaar in sneltempo op.” Toch zou hij liegen als hij zelf niet enkele puntjes van kritiek had.

"Weg met die BV's!"

De missies mochten voor de topdokter bijvoorbeeld gerust een pak spectaculairder zijn. “Uit helikopters springen, met speedboten racen: op de BBC kan het allemaal. Ik wil ook weleens levend begraven worden”, lacht hij. “Wat ik ook beter vind op de BBC, is dat het spel er harder wordt gespeeld - omdat er geld te winnen valt, én omdat er geen bekende mensen meedoen”, legt Guy uit. Ook daar heeft hij een duidelijke oplossing voor. “Mijn suggestie aan de makers: gooi die BV's buiten!”