Tv-carrière in de maak voor Commy? 'De mol' onthult verrassende plannen

231103comfortachuoplay4
Eerder dit jaar mochten Comfort Achuo in onze huiskamers verwelkomen als de saboteur in ‘De Mol’, nu haalt ze haar beste quiztalenten boven in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Het begin van een mooie mediacarrière?
“Toen ik gevraagd werd om de opdrachten te saboteren in ‘De Mol’, heb ik geen seconde getwijfeld. Bij het belletje voor ‘De Slimste Mens ter Wereld’ was ik plots een stuk minder stoer”, zegt Comfort - ofwel Commy - in Het Laatste Nieuws. Hoewel ze eerst twijfelde om deel te nemen, wist presentator Erik Van Looy haar toch te overtuigen. “Uiteindelijk besefte ik ook dat het een unieke kans was. Ik werd afgelopen mei ontmaskerd als saboteur, over vijf jaar gaan ze mij niet meer vragen”, beseft de gynaecologe.
Niet dat ze verdere tv-plannen koestert, integendeel. “Ik wilde alleen maar meedoen aan ‘De Mol’ omdat ik in die periode in een Franstalig ziekenhuis werkte”, onthult Commy. Zo kon ze tijdens de uitzending gewoon rustig verder haar leventje leiden, terwijl noch haar patiënten noch haar collega’s doorhadden door dat ze plots bekend was. “Nu is dat anders: ik sta terug in een Nederlandstalig ziekenhuis en daar werden in het begin wel vragen gesteld”, vertelt de mol. “Dat vond ik iets minder leuk, omdat de anonimiteit wegviel.”
Toch weet ze van zichzelf dat ze de deur op een klein kiertje zal laten. “Ik ken mezelf: als programmamakers mij morgen benaderen met een zeer enthousiaste pitch — en nadien nog zes keer bellen — stem ik waarschijnlijk toch weer in”, lacht Comfort.