Verrassing: Erik Van Looy maakt eerste kandidaat voor 'De Slimste Mens' bekend

erikvanlooySBS_2
Zo’n twee maanden geleden mocht Danira Boukhriss Terkessidis zich nog voor tien jaar lang tot ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’ kronen. Hoewel we er nog een hele tijd op moeten wachten, is ook het 21ste seizoen van de populaire quiz in de maak. En de eerste kandidaat raakte al bekend.
Niemand minder dan stand-upcomedian Jade Mintjens zal dit najaar al zeker een gooi doen naar de titel van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. De 24-jarige blondine werd door presentator Erik Van Looy live tijdens een uitzending van ‘De Ideale Wereld’ gevraagd om deel te nemen.
“Erik, heb je Jade al gevraagd voor De slimste mens?”, vroeg ‘De Ideale Wereld’-presentatrice Ella Leyers zich af. Waarop Erik reageerde: “Nee, maar dat ga ik nu doen. Ik heb dat nog nooit live gevraagd, maar Jade, ik zou graag hebben dat je meedoet.” Lang hoefde de comédienne niet te twijfelen. Haar armen vlogen in de lucht van enthousiasme, gevolgd door een volmondige ja. “Mijn geluk kan niet meer op”, klonk het.
Jade Mintjens brak in 2021 door toen ze finaliste werd van Humo’s Comedy Cup. Ze ging niet met de overwinning naar huis, maar werd niet veel later wel één van de vaste gezichten van ‘De Ideale Wereld’ en dook vaak op in panelshows. Met ‘#Eindejaars’ had ze afgelopen jaar haar eerste grote eindejaarsconference beet.
Jade Mintjens in 'De Ideale Wereld', Bron: VRT