Voormalige 'Familie'-actrice Hilde De Baerdemaeker gaat aan de slag bij 'Thuis'

231106hildedebaerdemaekerfamilievtm
Van een plottwist gesproken! Hilde De Baerdemaeker, die jarenlang in ‘Familie’ te zien was als Liesbeth, werkt tegenwoordig bij de concurrentie. Achter de schermen van ‘Thuis’ is de actrice momenteel aan de slag als intimiteitscoach.
Hilde De Baerdemaeker was van 2012 tot 2016 te zien als Liesbeth Pauwels, de vrouw van Benny (Roel Vanderstukken), in ‘Familie’. Zowel in 2017 als in 2020 dook ze even weer op, maar daarna verdween de actrice definitief uit de soap. Maar nu blijkt dat Hilde al even aan de slag is bij ‘Thuis’, waar ze haar als coach erg goed kunnen gebruiken nu Britt (Apollonia Sterckx) haar allereerste keer met Gaby (Aaron De Groeve) achter de rug heeft.
Dat was niet alleen voor haar personage, maar ook voor Apollonia zelf een spannend moment. Nog nooit eerder speelde de actrice zo’n intieme scène. Gelukkig kon ze rekenen op Hilde, die haar achter de schermen begeleidde als intimiteitscoach. “Apollonia heeft natuurlijk al veel ervaring, maar ik vind het superfijn om mijn ervaring met intiemere scènes te kunnen delen met de jongere generatie”, vertelt de actrice daarover bij Radio2. Maar hoe gaat dat in z’n werk?

Choreografie

“Het is superbelangrijk om eerst samen te zitten, zodat we weten waar de grens voor Apollonia ligt en waar ze zich veilig bij voelt. Daarna pakken we de scène stap voor stap en heel technisch aan met een soort choreografie”, legt Hilde uit. “Apollonia heeft dat onwaarschijnlijk goed gedaan. Ze is heel professioneel en ervaren voor haar leeftijd. Straf gedaan”, denkt de voormalige ‘Familie’-actrice erover. “Ik was heel blij dat Hilde er was”, pikt Apollonia in. Of Hildes job bij ‘Thuis’ tijdelijk is of voor de lange termijn, is niet duidelijk.