Wat is er van de 'Het huis Anubis'-cast geworden? Van heuse carrièreswitch tot compleet van de aardbol verdwenen

231004loekbeerninklucienvanheffenstudio100
Goed nieuws voor de fans van ‘Het huis Anubis’. Veertien jaar na hun laatste optreden komen Nienke, Amber, Fabian, Patricia, Jeroen, Mick en Joyce eenmalig weer samen op het podium tijdens de Studio 100-Singalong in het Sportpaleis. Maar hoe gaat het zoveel jaar later nog met de acteurs uit de populaire jongerenreeks?
Van alle castleden zijn Marieke Westenenk (37), ofwel Joyce, en Vreneli van Helbergen (36), ofwel Patricia, volgens Het Laatste Nieuws nog het meest actief in de sector. Marieke heeft als actrice al verschillende rollen op haar naam staan - zo is ze momenteel te zien in ‘Mocro Maffia’ - en werkt ook als casting director bij een muziek- en geluidsstudio in Amsterdam. Vreneli daarentegen koos na ‘Anubis’ voor een leven achter de schermen en ontwerpt nu kostuums voor allerlei films en series.
Vincent Banic (35), ofwel Mick, die na ‘Anubis’ aan de slag bleef als acteur en tot vorig jaar in ‘Familie’ te zien was, ruilde zijn plekje voor de lens in voor eentje achter zijn kookpotten. De acteur is ook gelukkig getrouwd met actrice Bab Buelens. Ook Iris Hesseling (36), ofwel Amber, is getrouwd en heeft twee dochtertjes. Zij bleef even aan de slag als presentatrice en actrice, maar coacht tegenwoordig mensen met autisme in het theater en is aan het werk als creatief therapeut en dagvoorzitter van kinderevenementen.
Lucien van Geffen (35), ofwel Fabian, presenteerde nog enkele programma’s voor Nickelodeon of grote evenementen in Nederland, maar liet de showbizz intussen voor wat het is. De voormalige acteur, die al twaalf jaar samen is met zijn vriend Michael, werkt als Director of Partnerships en Community bij The Student Hotel in Amsterdam. Sven de Wijn (38), die Jeroen speelde, dook na ‘Anubis’ op in verschillende series en musical. Hij werkte ook een tijd als opnameleider, maar gooide zijn leven in 2020 volledig om. Sven ging namelijk aan de slag als manager bij de trendy meubelzaak Loods 5.

Eén mysterie, duizend vragen

Maar de grootste vraag blijft: wat is er van hoofdrolspeelster Loek Beernink (37), ofwel Nienke, geworden? Na ‘Het huis Anubis’ bleef ze regelmatig aan de slag als presentatrice bij Nickelodeon of als (stem)actrice. Maar uiteindelijk trok ze zich terug uit de media en ging ze theater studeren. Daarna verdween Loek volledig van de radar. De voormalige actrice verhuisde naar Barcelona en woonde daarna even in andere grootsteden als Londen en Berlijn.
Waar ze nu woont of wat ze nu doet, is niet bekend. Ook op sociale media is geen spoor van Loek te bekennen, omdat ze acht jaar geleden last had van een stalker. Bekend zijn, was naar eigen zeggen ook niets voor haar.