"Wou mezelf dat niet aandoen": Tinne Oltmans doet schokkende onthulling over 'Lisa' vlak na seizoensfinale

230601tinneoltmanslisavtm
Net nu Lisa helemaal klaar was om haar nieuwe leven op te bouwen met haar - sinds gisteren - verloofde Ben (Michiel De Meyer), kwam ze te weten dat Jonas (Oscar Willems) nog leeft. Hoe dat afloopt, komen we pas na de zomer te weten in het allerlaatste seizoen van de VTM-telenovelle. Waar actrice Tinne Oltmans bovendien bijna niet in te zien was.
Na drie jaar komt er binnenkort een einde aan ‘Lisa’. Voor een antwoord op de vele vragen waarmee de kijkers na de seizoensfinale van gisteren bleven zitten, moeten we nog even wachten op het zesde en laatste seizoen van de reeks. Opmerkelijk is dat ze zelfs zo ver zijn geraakt. Want volgens hoofdrolspeelster Tinne Oltmans waren de acteur oorspronkelijk slechts voor één seizoen gevraagd.
Intussen loopt de telenovelle al meer dan drie jaar. “En ik ben wel heel blij dat ik de hele rit heb uitgedaan”, besluit Tinne in HLN Showbits. Want wat niemand wist, is dat de actrice zelf bijna vroeger uit de reeks was gestapt. “Voor het laatste seizoen dacht ik even: 'Ga ik dat er nog bijpakken?'”, biecht ze op. “We waren toen per slot van rekening al twee jaar aan het draaien.”

Zou het mezelf niet vergeven

Een schokkende onthulling dus voor de trouwe kijkers van de telenovelle, maar Tinne heeft duidelijk aan hen gedacht. “Maar ik zou het mezelf nooit vergeven hebben als ik dat niet helemaal had kunnen afsluiten. Als het ‘Lisa’ zonder Lisa was”, bekent de hoofdrolspeelster. “Als kijker wil je ook niet dat het hoofdpersonage stopt. Dat vind ik zelf verschrikkelijk, dus dat wou ik de kijkers en mezelf niet aandoen”, aldus Tinne.