4 jaar na overlijden van Johny Voners: ook An Swartenbroekx heeft somber nieuws over haar gezondheid Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

4 jaar na overlijden van Johny Voners: ook An Swartenbroekx heeft somber nieuws over haar gezondheid

4 jaar na overlijden van Johny Voners: ook An Swartenbroekx heeft somber nieuws over haar gezondheid

Vier jaar na het overlijden van Johny Voners (hij stierf in maart 2020 aan de gevolgen van kanker, red.), brengt James Cooke in 'James De Musical' een hulde aan de cast van 'F.C. De Kampioenen'. Daarin vertelt An Swartenbroekx (54), die jarenlang de rol van Bieke Crucke vertolkte, ook openhartig over haar gezondheidsproblemen.

Zo onthult de actrice waarom ze al jaren met een bevende stem op televisie komt en liever zelfs helemaal niet meer op het scherm verschijnt. "Ik lijk heel zenuwachtig, en het komt over alsof ik elk moment kan beginnen te wenen, maar dat is niet zo, ik ben gelukkig", aldus An.

"Die vibrato in mijn stem komt door een stemprobleem waar ik nu al enkele jaren mee sukkel, spasmodische dysfonie", legt ze uit. Bij spasmische dysfonie gaan de stembanden onwillekeurig samentrekken. Meestal blijven die bewegingen beperkt tot de stembanden, maar soms zijn de spieren van het strottenhoofd ook aangetast door de ziekte.

Geen controle

"Ik heb daardoor moeite met praten", vertelt An. "Het komt en gaat, ik heb er geen controle over wanneer mijn stem plots begint te trillen. Ik vind dat niet zo tof, ik zou liever vlot kunnen vertellen, maar ik heb ermee leren leven", besluit An.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws