Acteur Mathias Sercu deelt hartverscheurend nieuws over ongeneeslijk zieke zoon Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Acteur Mathias Sercu deelt hartverscheurend nieuws over ongeneeslijk zieke zoon

Acteur Mathias Sercu deelt hartverscheurend nieuws over ongeneeslijk zieke zoon

Mathias Sercu, de acteur die we in het najaar nog zagen in ‘Chantal’, kreeg onlangs een serieuze klap te verwerken. Niet alleen bij zijn broer Sam, maar ook bij zijn zoon Tore (24) werd kanker vastgesteld. Helaas is hij niet meer te genezen. In ‘Lichtpuntjes tegen kanker’ vertelde Mathias gisteren openhartig over deze moeilijke periode en hoe het nu met zijn zoon gaat.

Kanker speelt spijtig genoeg al jaren een rol in de levens van de familie Sercu. “Het is wat het is”, klonk het gisterenavond bij Mathias in ‘Lichtpuntjes tegen kanker’ op Eén. Toch brengt het heel wat verdriet met zich mee. “Dat is echt een open deur intrappen”, legt de acteur uit. “Op een dag kreeg Sam zijn diagnose, jaren later gebeurde plots hetzelfde bij mijn zoon. Dat zijn twee bommen geweest in mijn leven.”

In augustus stortte Mathias’ wereld volledig in toen hij te horen kreeg dat zijn zoon, die amper 24 is, niet meer zal genezen van de ziekte waartegen hij vecht. Bij Tore werd een dubbele kanker vastgesteld. “Maar op dit moment is de kanker op beide fronten niet actief: niet in zijn botten en niet in zijn centraal zenuwstelsel”, vertelde Mathias een tijdje terug in ‘De zevende dag’. “Maar op dit moment gaat het verrassend goed”, haalde hij gisteren opgelucht adem op Eén. “Dat kunnen we écht wel zo zeggen omdat het er deze zomer minder goed uitzag.”

Afgelopen zomer zeiden de dokters nog dat het waarschijnlijk een kwestie van maanden of zelfs weken zou zijn. “Nu zijn we zoveel maanden verder en tot grote verrassing van de artsen gaat het eigenlijk heel goed”, gaat Mathias verder. “Maar we moeten ook realistisch zijn en we weten dat hij sowieso zal hervallen. Maar nu gaat het zo. Het is ultiem in het nu leven.” En alle momenten samen koesteren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws