Alex Callier breekt The Starlings volledig af: "Had ik niet van hen verwacht" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Alex Callier breekt The Starlings volledig af: "Had ik niet van hen verwacht"

Alex Callier breekt The Starlings volledig af: "Had ik niet van hen verwacht"

In 2021 stond Alex Callier met Hooverphonic zelf nog op het grote Eurovisiesongfestival. Wie we in 2023 sturen, komen we op 14 januari te weten. De kanshebbers én hun twee nummers zijn intussen bekend. In 'Het Laatste Nieuws' wikt en weegt Alex de kandidaten voor de preselecties.

Alex Callier lijkt vooral fan te zijn van Gustaph, Chérine en Gala Dragot. Bij The Starlings, ofwel Kato Callebaut en Tom Dice, blijft hij wat op zijn honger zitten. “Eerlijk: ik ben een beetje teleurgesteld in The Starlings”, geeft de muzikant eerlijk toe in Het Laatste Nieuws. Vooral hun nummerkeuze lijkt hij af te breken.

Tom en Kato wagen hun kans met ‘Oceanside’ en ‘Rollercoaster’. De chemie op het podium klopt en de nummers vindt hij op zich niet slecht, maar Alex had liever een intiemere song gehoord. “Hun absolute sterkte zijn die breekbare songs, met een lichte country-inslag”, vindt hij. “Nu kiezen ze voor up-tempo. Daardoor vind ik hen wat meer middle of the road klinken. En dat is jammer.”

“Toen wij deelnamen, hebben we van meet af aan beslist dat dat met een echt Hooverphonic-nummer zou zijn”, zegt Alex vastberaden. “Van hen had ik dat dus ook verwacht. Van Loredana weet je dat ze met een typisch Songfestival-nummer komt, maar bij hen had ik wat meer koppigheid verwacht. Net zoals Tom destijds met 'Me and My Guitar’”, aldus de muzikant.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws