Bab Buelens deelt droevig nieuws vanuit het ziekenhuis: "Te laat behandeld" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Bab Buelens deelt droevig nieuws vanuit het ziekenhuis: "Te laat behandeld"

Bab Buelens deelt droevig nieuws vanuit het ziekenhuis: "Te laat behandeld"

Voormalige ‘Familie’-actrice Bab Buelens deelt op Instagram enkele eerlijke foto’s vanuit het ziekenhuis. Vandaag is namelijk Dag van de Zeldzame Ziekten. Zo’n 300 miljoen mensen lijden aan een zeldzame aandoening, Bab is daar één van. Daarom vindt ze het belangrijk vandaag even stil te staan bij dit taboe.

“Een zeldzame aandoening hoeft je niet te definiëren, maar het kan je wel voor het leven tekenen”, beseft Bab maar al te goed. “Door het gebrek aan wetenschappelijke kennis en info, de moeilijke toegang tot zorg, de eerste verkeerde diagnoses of moeilijkheden bij het stellen van die diagnoses omdat de symptomen van ziekte tot ziekte, maar ook van patiënt tot patiënt verschillen en het onbehandeld blijven en je onwel voelen of pijn lijden”, gaat de vrouw van Vincent Banić verder.

“Ik heb het notenkrakersyndroom en PCS, zeldzame compressiesyndromen”, vertelt de actrice en zangeres. Als je het googelt, krijg je wel wat informatie, maar zeker niet alles wat je moet weten. “Het gekke is: zelfs gespecialiseerde artsen weten het (nóg) niet, door gebrek aan wetenschappelijk onderzoek. Ik werd minstens 17 jaar te laat behandeld, maar ik wérd tenminste behandeld. Bij velen van ons is dat niet het geval”, schrijft Bab diep bedroefd.

Daarom wil ze haar lotgenoten een hart onder de riem steken. “Aan iedereen die worstelt: ik zie jullie en ben er voor jullie”, rondt ze haar emotionele bericht af. De actrice wil maar al te graag verandering brengen aan deze situatie. “Als je dit tot op het einde hebt gelezen en je studeert voor vaatspecialist: hit me up and let's talk!”, aldus Bab.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws