Bart De Pauw reageert voor het eerst zelf op heisa: "Ik kan niet anders dan mijn stem te laten horen" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Bart De Pauw reageert voor het eerst zelf op heisa: "Ik kan niet anders dan mijn stem te laten horen"

Bart De Pauw reageert voor het eerst zelf op heisa: "Ik kan niet anders dan mijn stem te laten horen"

'Het proces dat niemand wou', de driedelige docureeks over de zaak-Bart De Pauw, wordt dan toch vanaf vanavond uitgezonden op VRT CANVAS. Op Instagram heeft Bart De Pauw (55) nu ook voor het eerst zelf gereageerd op alle heisa.

“Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen dagen kan ik niet anders dan ook mijn stem te laten horen. Ik heb zeven jaar lang gezwegen, alle interviews geweigerd, ik heb het proces in de rechtszaal willen voeren en niet in de media”, steekt Bart De Pauw van wal in zijn Instagrambericht.

“Ik heb daar mijn excuses aan de dames overgemaakt en omdat ze niet oprecht aanvoelden hebben ze ze niet aanvaard. Ik besef ten volle dat ik hen leed heb berokkend en fouten heb gemaakt. Ik heb daar spijt van, maar dat is niet zo overgekomen. Zo is de indruk ontstaan dat ik nooit mijn excuses heb aangeboden of geen schuldinzicht had. Dat is moeilijk om telkens weer te lezen, want dat heb ik wel degelijk. Ik leef al jaren met de schaamte en de spijt van wat ik heb gedaan.”

“Enkele maanden geleden hebben we te horen gekregen dat VRT 'Het proces dat niemand wou' ook op Canvas wou uitzenden; daarop hebben wij een onderhoud met Frederik Delaplace gevraagd. Ik heb uitgelegd dat ik sinds enige tijd ook een manier zoek om mijn verhaal te vertellen, niet om het proces opnieuw te voeren, maar in de hoop als pleger van grensoverschrijdend gedrag iets nieuws toe te voegen aan de #metoo-discussie. Ik had ook de hoop dat de bagger die de vrouwen te verduren krijgen, daarmee zou stoppen.”

“In die context heb ik enkele ontmoetingen gehad, waarbij Frederik Delaplace en Ricus Jansegers zich bereid toonden om daaraan mee te werken; ze wilden ook Woestijnvis/Tess Uytterhoeven daarbij betrekken om zo een constructief kader te creëren.”

Veel spijt

“Het enige wat ik gevraagd heb is, als de reeks zou worden uitgezonden, die zaken die feitelijk onjuist waren eruit te halen, de zaken die niet klopten met verklaringen in het dossier, met het onderzoek, met het vonnis en ook de framing van onder andere mijn vrouw Inès te verwijderen. Iets waar ook Delaplace en Jansegers begrip voor hadden.”

“Ik wil duidelijk zijn. Ik ben fout geweest. Ik heb in de documentaire ook getuigenissen gehoord waar ik mij diep voor schaam, waar ik heel erg spijt van heb. Ik heb het een aantal dames zeer moeilijk gemaakt. Ik heb zielige berichten van mijzelf in de documentaire zien passeren, vervelende, dwingende berichten, gedrag gezien van een persoon die ik niet wil zijn.”

“De reeks wordt nu voor het grote publiek uitgezonden, bijna zeven jaar na het uitbarsten van deze zaak. Ikzelf, maar ook mijn vrouw en kinderen, mijn familie - kunnen niet anders dan deze publieke schandpaal op VRT de komende drie weken wederom ondergaan. Maar mogen we dan hopen dat het daarna voorgoed voorbij mag zijn? Dat ik mijn straf heb uitgezeten en mij kan focussen op de toekomst? Wanneer is genoeg genoeg?”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws