Clouseau moest bijna zonder Koen Wauters verder: zanger doet plots opmerkelijke onthulling

231117clouseauphotonews
Clouseau speelt volgend jaar opnieuw de pannen van het dak met hun 125ste Sportpaleisconcert ooit. De band van Koen Wauters en Kris Wauters bestaat namelijk 40 jaar. Al scheelde het misschien wel geen haar of de broers hadden er nooit samen gestaan.
40 jaar Clouseau, in die vier decennia is heel wat veranderd. “Bij ons eerste concert (in 16 december 1984, red.) bijvoorbeeld had Koen nog een heel kleine rol bij Clouseau”, vertelt Kris in Het Laatste Nieuws. “Eigenlijk waren we toen met vier zangers. Bob zong al eens e lieke. Ik zong iets of onze zus Veerle en soms eens Koen. Alleen speelde Koen geen instrument. Dus toen wij aan het zingen waren, stond hij daar maar”, herinnert hij zich.
Koen, die op dat moment 17 was, droomde er toen al van frontman te worden. “Mijn maten van op school en op café hadden toen ook groepekes: Nets en Cool Energy. Daar mocht ik wél zingen”, vertelt de zanger. Waarop Koen het drastische besluit nam om uit de band te stappen. “Op een dag stapte hij binnen en zei: ‘Mannen, ik ga daar zingen, want bij Clouseau zijn we toch met te veel zangers’”, weet Kris nog goed.

"Toen hadden ze me plots nodig"

Tot de band plots een aanlokkelijk aanbod kreeg. “Exact een week later kreeg ik van Jokke Kerkhofs (de papa van Katrin en organisator van Marktrock, red.) de vraag of we op Marktrock wilden spelen”, onthult Kris. “Ik was in de wolken. En toen besefte ik plots dat we geen…” “… frontman hadden!”, pikt Koen enthousiast in. “Toen hadden ze me nodig”, lacht de zanger. “Zodra we zeiden dat hij de zanger mocht zijn, was het meteen in orde”, aldus zijn broer.