Drastische maatregelen genomen in gevangenis voor Sven Pichal: "Om wanhoopsdaad te voorkomen"

230831svenpichalphotonews
Vorige vrijdag werd Sven Pichal opgepakt in een onderzoek naar het bezit en het verspreiden van beelden van kindermisbruik. Maar in de gevangenis gaat het van kwaad naar erger met de Radio2-stem.
Sven Pichal, vooral bekend van ‘De inspecteur’ op Radio2, zit al bijna een week in de cel op verdenking van het bezit en het verspreiden van beelden van kindermisbruik. Gisteren besliste de raadkamer van Antwerpen om hem met een enkelband vrij te laten. Maar een paar uur later ging het parket al in beroep, waardoor de radiostem zeker nog twee weken achter slot en grendel blijft.
Maar het gaat absoluut niet goed met Sven Pichal. Het nieuws dat hij nog langer in de gevangenis moet blijven, heeft er bij de presentator stevig ingehakt. “Hij is een menselijk wrak”, omschrijft zijn entourage hem in Het Nieuwsblad.

Speciaal regime

Momenteel geldt voor Sven een speciaal regime in de gevangenis van Turnhout. De radiomaker zou drie keer per week een uur bezoek mogen ontvangen. Bovendien zit hij ook in een cel apart, die om het kwartier gecontroleerd wordt door een cipier. Een maatregel om een eventuele wanhoopsdaad te vermijden.
Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.