Droevige update over Mathias Sercu's ongeneeslijk zieke zoon Tore (24): "Daar moeten we nu van uitgaan" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Droevige update over Mathias Sercu's ongeneeslijk zieke zoon Tore (24): "Daar moeten we nu van uitgaan"

Droevige update over Mathias Sercu's ongeneeslijk zieke zoon Tore (24): "Daar moeten we nu van uitgaan"

Zo’n twee jaar kregen Mathias Sercu en zijn echtgenote Ilse vreselijk nieuws te horen. Bij hun 24-jarige zoon Tore werd een agressieve kanker vastgesteld, die helaas niet meer te genezen is. In Humo geeft Tores vriendin Frauke een update over zijn toestand.

“Niemand weet hoe lang Tore nog heeft”, vertelt zijn lief in een uitgebreid interview met het weekblad. Toen de dokters de kanker in zijn ruggenmerg ontdekten, gaven ze hem nog zes maanden. “En toen die daarna in zijn hele lijf zat, ging het opeens maar over een maand”, vervolgt Frauke. “Die prognoses geven ze vandaag niet meer, omdat ze het gewoon niet weten.” Maar voorlopig gaat het gelukkig goed met Mathias Sercu’s zoon.

Al zijn ze er allemaal van bewust dat het ieder moment weer kan omslaan. Drie weken lang krijgt Tore elke donderdag een dosis kyprolis, een geneesmiddel tegen kanker. Daarna volgt een weekje rust. “Aan het begin van elke nieuwe cyclus checken ze zijn bloed op een eiwit dat de aanwezigheid van kanker verraadt. Dan voel ik mijn angst weer stijgen”, bekent Frauke. “Dat eiwit is nu al maandenlang niet detecteerbaar, maar ooit komt het terug. Daar moeten we bij zo’n agressieve kanker van uitgaan, zeggen de dokters.”

Er even tussenuit

Toch probeert het jonge koppeltje er het beste van te maken en zoveel mogelijk van het leven te genieten. Zo gaan ze binnenkort drie weken samen op reis. “Hij zal twee van die dosissen moeten missen tijdens onze reis, maar dat vond zijn dokter Tessa Kerre niet erg”, aldus Frauke. “Integendeel, ze moedigde ons aan om te vertrekken. Ze gunt ons deze vakantie zo hard.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws