Elisabeth Lucie Baeten breekt helemaal in 'Ik vraag het aan': "Toen gebeurde het ergst mogelijke" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Elisabeth Lucie Baeten breekt helemaal in 'Ik vraag het aan': "Toen gebeurde het ergst mogelijke"

Elisabeth Lucie Baeten breekt helemaal in 'Ik vraag het aan': "Toen gebeurde het ergst mogelijke"

Deze avond is onder meer Elisabeth Lucie Baeten te gast in 'Ik vraag het aan'. Dat wordt voor haar ook een zeer emotionele aflevering. Zodra Lady Linn 'You’ll be in My Heart' van Phil Collins zingt uit de Disneyfilm 'Tarzan', kan de influencer haar tranen amper bedwingen. Ze vertelt ook waarom dat liedje zo'n emotionele waarde heeft voor haar.

“Dit nummer is heel bijzonder voor mij. Het is het nummer dat ik opgedragen heb aan mijn nicht, Katrin, die gestorven is toen ze 18 jaar was. We waren ook heel goeie vriendinnen. We waren twee handen op een buik”, vertelt ze.

Toen Katrin 9 jaar was, sloeg het noodlot toe. Zo werd ze getroffen door kanker. “Ik herinner het me niet meer bewust, ik was nog heel klein, maar ik voelde wel een groot verdriet in de familie”, aldus Elisabeth. “Katrin is twee jaar lang in behandeling gegaan en daarna is ze genezen verklaard. Maar dan gebeurde het ergst mogelijke: ze was hervallen, op haar zestiende. Het was duidelijk dat het heel ernstig was, ze viel niet meer te genezen. Toen ze achttien was, heeft ze beslist om met de behandeling te stoppen.”

Begrafenis

Ze vertelt ook waarom ze voor het nummer 'You’ll Be In My Heart' koos. Zo deelden Elisabeth en Katrin een grote passie voor Disneyfilms. Elisabeth zong het nummer zelfs op de begrafenis van Katrin. “Haar mama gaf me meteen haar zegen. Sindsdien is dat nummer verbonden aan mijn herinnering en liefde voor haar.”

Populair

Laatste nieuws