Ernstige gezondheidsproblemen hebben zware gevolgen voor Jente Pironet van Portland: "Operatie noodzakelijk"

230720jentepironetvtm
Voor Jente Pironet kwam er vroegtijdig een einde aan wat een spetterende festivalzomer moest worden. Op Instagram maakte de Portland-zanger vreselijk nieuws bekend over zijn gezondheid, waardoor hij geen andere optie zag dan al zijn shows te cancelen.
Slecht nieuws voor de fans van Portland. Door ernstige gezondheidsproblemen houdt de festivalzomer hier op voor Jente Pironet. “Met ontzettend veel spijt en verdriet in het hart moet ik jammer genoeg meedelen dat ik om gezondheidsredenen onze festivalzomer vroegtijdig zal moeten beëindigen”, steekt de zanger van wal op Instagram. “Enkele ijzersterke artsen in ons mooie land hebben hersenletsels ontdekt die zo snel mogelijk behandeld moeten worden.”
Om te kunnen focussen op zijn herstel, zowel fysiek als mentaal, moet Jente de komende maanden noodgedwongen de pauzeknop indrukken. “Want een operatie is noodzakelijk en intussen is hiervoor een datum vastgelegd”, laat zijn manager weten aan Het Laatste Nieuws. “We zitten nu in een stapsgewijs proces van onderzoeken. Maar Jente is positief ingesteld en strijdlustig en heeft alle vertrouwen in de wetenschap.”

De draad oppikken

Begin deze maand stond Portland nog op Rock Werchter. Met Pukkelpop en tal van buitenlandse optredens had de band een drukke zomer voor de boeg. Maar de zanger belooft zijn fans nu dat hij dit najaar weer op het podium zal staan, sterker dan ooit. “Met de stevigste concertreeks die we ooit hebben gegeven”, klinkt het op Instagram.