'Familie'-acteur Ray Verhaeghe deelt hartverscheurend nieuws: "Eens je 97 jaar bent…" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

'Familie'-acteur Ray Verhaeghe deelt hartverscheurend nieuws: "Eens je 97 jaar bent…"

'Familie'-acteur Ray Verhaeghe deelt hartverscheurend nieuws: "Eens je 97 jaar bent…"

Ray Verhaeghe, beter bekend als Albert uit ‘Familie’, is onlangs 97 geworden. Gelukkig gaat alles nog prima met zijn gezondheid, maar de acteur draagt helaas wel een serieus rugzakje met zich mee.

Twee weken geleden werden Ray Verhaeghe en Annie Geeraerts, die de Bomma speelt in ‘Familie’, bij Radio2 nog officieel gehuldigd als oudste soapkoppel ter wereld. Zowel Annie als Ray zijn op hun 97ste nog springlevend. Zo denken ze nog lang niet aan stoppen bij de populaire VTM-soap - meer nog, als het van hen afhing, stonden ze vaker op de set - en kunnen ze nog perfect voor zichzelf zorgen.

“Ik doe mijn huishouden zelf. Ik kook, was, strijk”, vertelt Ray in een gesprek met Radio2-presentatrice Kim Van Oncen. En in zijn vrije tijd leest hij, geniet hij van een streepje muziek en woont hij operavoorstellingen bij. Maar op zijn 97ste is helaas niet alles meer rozengeur en maneschijn. De ‘Familie’-acteur heeft de laatste jaren toch het een en ander meegemaakt. Zijn vrije tijd brengt Ray voornamelijk alleen door. “Mijn vrienden zijn allemaal gestorven”, klinkt het neergeslagen.

Beter een goede buur dan een verre vriend

“Als je 97 jaar bent… Al mijn vroegere collega's van het theater zijn er niet meer”, zegt hij diep bedroefd. Gelukkig kan Ray voor gezelschap vaak op zijn kinderen en kleinkinderen rekenen. “En ik heb schitterende buren”, klinkt het dankbaar. “Als ik problemen heb, kan ik er altijd terecht. Voor om het even wat.” Zo werd al twee keer ingebroken in het huis van de soapacteur. “Dan kon ik bij hen terecht. De laatste keer heb ik vier nachten bij de buren geslapen, want mijn huis kon niet meer dicht”, vertelt Ray.

Populair

Laatste nieuws