Fantastisch nieuws voor VRT-correspondent Björn Soenens nadat hij kankervrij werd verklaard

230605bjornsoenensinstagram
Vorige week kwam het verlossende nieuws voor Björn Soenens in zijn strijd tegen longkanker. De VRT-correspondent werd volledig kankervrij verklaard. Daar mag hij nu zelfs nog een schepje bovenop doen.
Eind maart moest Björn Soenens helaas bekendmaken dat hij getroffen was door longkanker. De VRT-correspondent besloot de Verenigde Staten meteen te verlaten en terug naar België te komen voor zijn medische behandeling. Gelukkig werd de kanker in een vroeg stadium ontdekt, waardoor de tumor met een operatie volledig verwijderd kon worden en uitzaaiingen vermeden konden worden.
En met succes! Vorige week, kort na de operatie, werd Björn kankervrij verklaard. Daarom hoeft hij ook geen chemotherapie of bestralingen te ondergaan. Alleen maar goed nieuws dus! Maar er is meer. Intussen is de correspondent samen met zijn vrouw, Emma, opnieuw in Amerika geland en helemaal klaar om er opnieuw aan de slag te gaan.

Terug van weggeweest

“Back in the USA”, schrijft Soenens op Instagram bij enkele kiekjes met zijn steun en toeverlaat. “De terugkeer na kanker, na twee maanden afwezigheid, is sentimenteel en maakt vele gedachten los, zoals in dat mooie nummer, ‘Long May You Run’ van Neil Young: ‘We hebben veel meegemaakt samen. Met koffers vol herinneringen die nog moeten komen. We hebben dingen gevonden om te doen bij stormachtig weer. Lang moge je rennen ...", rondt hij zijn bericht af.